🕝 2 minuter
BILDEXTRA/TV: Brand i flera lägenheter
Publicerad 8 juni 2024 16:13
Uppdaterad 8 juni 2024 17:58
Foto: Anna Handzel / Alexander Isa

En stor brand har inträffat i Ronna. Enligt uppgifter till Telgenytt vårdas flera personer på plats.

En fullt utvecklad brand rasar just nu i Ronna vid Robert Anbergs väg. Räddningstjänsten har flera enheter på plats, och det finns en stor risk för spridning. Upp till fem ambulanser är på plats, men skadeläget och brandorsaken är ännu oklara.

Larmet om branden inkom till Räddningstjänsten strax innan klockan 16:00 på lördagseftermiddagen. Branden har konstaterats i tre bostäder, och räddningsarbetet pågår intensivt för att förhindra vidare spridning. Skadeläget är oklart, och man har ännu inte kunnat fastställa orsaken till branden.

Ett stort område vid brandplatsen spärrs av. Enligt uppgifter till Telgenytt vårdas flera personer på plats av sjukvårdspersonal, men att det dock inte rör sig om allvarliga skador.

Branden ska ha inträffat på de nedre våningarna och orsaka omfattande skador.

Uppdatering:
Ingen person ska enligt polisens uppgifter ha kommit till skada i samband med branden i Ronna på lördagseftermiddagen. Branden ska ha startat en balkong på våning ett och sedan spridit sig till våningarna ovanför.

- Branden startade på en uteplats och sedan ska lågorna ha slagit på balkongen ovanför. Inga personer skadade och man vet inte om det ligger något brott bakom. Inte nu i alla fall, men man förhör vittnen och den person som har lägenheten, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Se film från platsen här

Foto: Alexander Isa
Foto: Alexander Isa
Foto: Alexander Isa
Foto: Alexander Isa
Foto: Alexander Isa
Dela artikeln