🕝 1 minuter
Internationell sammankomst inom IoT hölls i Södertälje
Publicerad 5 april 2023 07:00
Uppdaterad 5 april 2023 11:55

Pressbild.

Tom Tits Experiment valdes ut som värd för en internationell workshop som hölls torsdagen den 30 mars. – Viktigt att visa upp Tom Tit som en mötesplats för innovativa idéer, säger Tiffany Alnefelt från Tits Experiment.

Under deltog Kodcentrum, som är ideell förening som introducerar barn till programmering och digitalt skapande, och dess partners i ett evenemang i Södertälje. Föreningens partner, från fyra olika länder, bytte kunskap och fick inspiration från hur Södertälje kommuns digitaliseringsenhet arbetar med IoT.

– För oss känns det viktigt att visa upp Tom Tit som en mötesplats för innovativa idéer kring samhällsutveckling för att främja unga och barns inställning till teknik och naturvetenskap, säger Tiffany Alnefelt, Pedagog- och programutvecklare, Tom Tits Experiment i ett pressmeddelande.

”IoT” står för ”Internet of Things”, vilket betyder vardagsföremål med internetuppkoppling som kan ta emot eller skicka data.

Projektet ”Internet of Tricks” är en liknande idé, men med syfte att involvera ungdomar som utforskar dessa enheter på ett kreativt sätt och för att få fler att välja att jobba vidare inom tech. Ett EU-projekt som Kodcentrum är en ledande partner i och som besöker Södertälje under torsdagen.

– Det är lätt att känna sig ensam i sitt förändringsarbete, men tack vare sammanhang som dessa får vi som organisationer möjlighet att utvecklas och berika våra verksamheter ytterligare. Med vårt besök på Tom Tit hoppas vi kunna lära oss, lära ut och öppna upp för fler framtida internationella samarbeten, säger Alice Dryden, projektledare Kodcentrum.

Dela artikeln