Debatt
🕝 3 minuter
"INSÄNDARE: Realistpartiets Simon Isso polisanmäler Centerpartiet"
Publicerad 27 mars 2023 14:56
Uppdaterad 1 maj 2024 15:21
Detta är en insändare. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Foto: Privat

Simon Isso: Jag hade hellre sett en uppriktig ursäkt ifrån Centerpartiet, det hade varit bättre för debattklimatet.

I en insändare i Telgenytt och LT så påstod centerpartisterna Margrith Aho och Johan Johander att vår Simon Isso på kultur och fritidsnämndens möte 23/2 skulle ha sagt: – ”Simon Isso (RP). Realistpartiets lösning är att kasta ut Assyriska FF och Syrianska FC från fotbollsarenan eftersom de anser att dessa klubbars nivå inte kvalificerar för att få vara kvar på fotbollsarenan och ha fasta omklädningsrum.” – Slut citat. – En ren lögn.

I själva verket så handlade diskussionen om hur omklädes rummen skulle fördelas och när ombyggnationen är klar så att alla lagen får egna omklädes rum. Inte någon gång så nämnde vår Simon Isso att några lag skulle kastas ut ifrån arenan!

När vi påpekade misstolkningen för Telgenytt så var dem i kontakt med Margrith Aho och de valde tillsammans att avpublicera artikeln med det felaktiga påståendet, det visade på god karaktär ifrån både Margrith och Telgenytt.

Men insändaren var även skickad till Länstidningen, där den också publicerades 13/3. Vi informerade Tomas Karlsson (LT) om att det var en lögn och vi ville att även LT skulle avpublicera insändaren, Tomas tog då kontakt med centerpartiets gruppledare Tage Gripenstam för att fråga om artikeln skulle dras tillbaka? Men svaret var NEJ, den skulle stå kvar!
Med andra ord så ställer sig då Centerpartiets ledning bakom påståendet trots att ingen av dem var med på det aktuella mötet förutom Margrith Aho som drog tillbaka sitt påstående/insändare ifrån Telgenytt. 

Vårt svar till centerledningen kom direkt i Telgenytt samma dag 13 mars och i LT dagen efter 14/3 där vi förklarar att C ljuger/har fel.

En liten ”pudel” kommer då ifrån C i Telgenytt 13 mars och i LT 21 mars. Där nu plötsligt Tage Gripenstam, Leif Åhlin och Johan Johander menar på att Margrith kan ha missförstått Simon Isso, och att han kanske inte sagt det som centerpartiets har påstått. Men C ursäktar sig med att det är fler som ”missförstått” Simon på mötet 23/2 och att det är vår politik dem ogillar. Jaha, och vad har det med omklädes rummen på arenan att göra? Och vilka fler är det som har ”missförstått”?

Joakim Granberg, Realistpartiets gruppledare.

På senaste mötet 16/3 i KoF nämnd så var inte Margrith Aho på plats, Simon var där och det var INGEN som hade hört honom säga att han ville kasta ut idrottsklubbar ur Södertälje fotbollsarena! Allt Simon Isso ville höra var en simpel ursäkt ifrån Margrith Aho och att lögnen togs bort så hade vi dragit ett streck över detta.

Hade man menat allvar med ”pudeln” och velat lägga detta bakom sig så hade man tagit bort lögnen om Simon som fortfarande ligger uppe på Centerpartiets hemsida och på LT.se. Tage och Leif utsätter tydligen hellre Margrith (och Johan Johander) för ett förtalsåtal ifrån Simon Isso, där Margrith skall tvingas upprepa lögnen under ed, allt för att Tage och Leif skall få djävlas med RP, så otroligt egoistiskt.

Brottsbalken 5 kap. 1 §  Citat:Person (Margrith + Johan) som lämnar nedsättande uppgift som är ägnad att utsätta den personen (Simon Isso) för andras missaktning och negativ bild, döms för förtal. – Slut citat.

Alla kan göra misstag, missförstå och misstolka, det är därför oerhört viktigt att kunna erkänna när man gjort fel och be om ursäkt, det mår man dessutom bättre av själv, och det är vår uppfattning att det ökar väljarnas förtroende för politiker som faktiskt kan erkänna misstag, och be om ursäkt.

Det skapar ett bättre debattklimat för oss alla!
Vi väntar..

Simon Isso & Joakim Granberg, Realistpartiet 

Dela artikeln