Företag i fokus:

Annons

DEBATT: Centerpartister ljuger rakt ut! 

fotbollsarenan_plan-1

Södertälje Fotbollsarena. Bild: Södertälje kommun.

Realistpartiet VILL INTE kasta ut några idrottsklubbar!

Att politiker skarvar och ”missförstår” med avsikt för att smutskasta andra partier och dess företrädare förekommer främst i valtider, att lyfta något ur sitt sammanhang och sedan tolka det som passar för att inför väljarna sätta någon i dålig dager.

Men att gå så långt som att ljuga rakt ut är trots allt ovanligt, men det har nu centerpartisterna Margrith Aho och Johan Johander tagit steget fullt ut och gjort!  

Margrith och Johan (Johan var inte ens med på mötet) påstår att på senaste kultur och fritidsnämndemötet så skulle våran Simon Isso ha sagt att han vill kasta ut Assyriska FF och Syrianska FC ur fotbollsarenan!

Margrith och Johan skriver: ”Realistpartiets lösning är att kasta ut Assyriska FF och Syrianska FC från fotbollsarenan eftersom de anser att dessa klubbars nivå inte kvalificerar för att få vara kvar på fotbollsarenan och ha fasta omklädningsrum.”Detta är en ren lögn!

Hela debatten handlade om bristen på omklädes rum för div 1 laget United – INTE att kasta ut någon ifrån arenan! 

Jag, Joakim Granberg, var med på mötet och inte någon gång sa Simon detta, och tar ni inte tillbaka detta påstående så stämmer vi er två för förtal!

Vi ser mycket allvarligt på att centerpartister sprider lögner om Realistpartiet och dess medarbetare för att på något skruvat sätt sätta sig själva i bättre dager antar jag?

Ett lågvattenmärke, och jag hoppas att inte partiledningen ställer sig bakom ett sådant uppförande? 

Margrith Aho och Johan Johander menar att Realistpartiet vill kasta ut Assyriska och Syrianska från arenan.

Sanningen är att inget annat parti hade så stora ambitioner för just ungdomarna, idrotten och föreningslivet som Realistpartiet i vår senaste budget, och det vet centerpartiet som nu försöker dra ned oss till deras nivå. 

Fakta av vad vi har sagt och det står vi för är:

Enligt avtal med övriga klubbar i Södertälje fotbollsarena så skall det lag som spelar i högsta divisionen ha förtur vad det gäller omklädes rum och kontorsytor, idag är det Nordic United FC som spelar i högsta serien av lagen i arenan. Enligt Michael Andersson som är förenings- och anläggningschef vid kultur- och fritidskontoret i Södertälje kommun så finns det sex omklädes rum i lokalerna och United har nu inget av dem.
 
Vi har mycket riktigt tagit upp detta problem med både Michael Andersson och kultur och fritidschefen Maria Lindeberg och påpekat att det ligger på dem att lösa detta så United inte är enda div 1 laget i serien utan eget omklädes rum.

Jag har fått svar av Michael att man håller på och skall bygga till så att alla skall få egna omklädes rum, det skall vara löst under sommaren! Bra! – Jag frågade om han kan prata med Assyriska och Syrianska att deras juniorer kan dela på ett omklädes rum fram tills ombyggnaden är klar så att United kan få ETT av de sex omklädes rummen nu – Jag tycker ärligt att lagen since emellan skulle kunna vara lite flexibla och lösa detta till ombyggnaden är klar, den ståndpunkten står både jag och Simon fast vid.  

Det mest tragiska i detta är ändå att Centerpartisterna Margrith Aho och Johan Johander som påstår sig värna stadens idrott och klubbar gör precis tvärtom – genom att sprida lögner, så split och skapa osämja på falska grunder så gör man ingen nytta alls, tvärtom – bara skada! 

Både jag och Simon Isso har bekanta inom alla tre klubbarna, och vi vill absolut inte kasta ut någon av dem från arenan, vi vill däremot hitta en fungerande lösning för alla lagen tills ombyggnaden är klar, och det vet dem som är insatta i frågan och inte sprider lögner.

Det är allvarligt att sprida lögner om en sådan infekterad fråga, vi överväger faktiskt att göra en polisanmälan för grovt förtal, så allvarligt ser vi på detta påhopp! 

Så jag ställer frågan rakt ut till både Michael Andersson och Maria Lindeberg:
Har jag eller vår Simon Isso vid något tillfälle sagt att Assyriska FF och Syrianska FC skall kastas ut ur fotbollsarenan? Ni var båda med på mötet och kommer att bli kallade som vittnen i vår förtalsanmälan av Centerpartisterna Margrith Aho och Johan Johander om de inte ber om ursäkt för sin lögn snarast. 

Joakim Granberg & Simon Isso, Realistpartiet 

Joakim Granberg. Gruppledare Realistpartiet 

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 mars 2023 19:43
Senast uppdaterad: 13 mars 2023 10:43

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Här skrapar Södertäljebon Flour en halv miljon kronor

IMG_9017

Skärmdump TV4

Onsdagsmorgonen blev en uppfriskande sådan när Södertäljebon Flour lyckades skrapa fram en halv miljon i TV4:s Nyhetsmorgon. – För vinsten vill jag resa till mitt favoritresmål Italien. Antingen Rom, Milano eller Venedig, självklart vill jag ta med mig Gbraiel, säger hon.

Flour från Södertälje fick sin tur i strålkastarljuset som dagens Trisskrapare i TV4 Nyhetsmorgon, där hon skrapade fram en vinst på 500 000 kronor.

Det var i slutet av oktober som Flour fick en överraskning när hon via en onlinelott skrapade fram tre TV-symboler, vilket ledde henne till TV-studion och TV4:s offentliga dragning.

– Jag trodde först inte att jag såg rätt, så jag ringde Gbraiel som kunde intyga att det stämde, berättade Flour.

(Annonslänk)

Med systersonen hejande från sidlinjen fylldes studion med jubel när den efterlängtade vinstsumman avslöjades. En vinst som hon planerar att använda till en längtad resa till Italien tillsammans med sin systerson Gbraiel.

– Vilken fantastisk morgon och vinst, stort grattis! Nu hoppas jag Flour och Gbraiel får en underbar resa till Italien. Flour är årets sjätte vinnare från Stockholms län som skrapat Triss i TV4 Nyhetsmorgon, säger Filippa Jartén, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Södertäljebon Flour
Foto: Svenska spel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 16:04
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 16:04

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors