Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

DEBATT: Centerpartister ljuger rakt ut! 

fotbollsarenan_plan-1

Södertälje Fotbollsarena. Bild: Södertälje kommun.

Realistpartiet VILL INTE kasta ut några idrottsklubbar!

Att politiker skarvar och ”missförstår” med avsikt för att smutskasta andra partier och dess företrädare förekommer främst i valtider, att lyfta något ur sitt sammanhang och sedan tolka det som passar för att inför väljarna sätta någon i dålig dager.

Men att gå så långt som att ljuga rakt ut är trots allt ovanligt, men det har nu centerpartisterna Margrith Aho och Johan Johander tagit steget fullt ut och gjort!  

Margrith och Johan (Johan var inte ens med på mötet) påstår att på senaste kultur och fritidsnämndemötet så skulle våran Simon Isso ha sagt att han vill kasta ut Assyriska FF och Syrianska FC ur fotbollsarenan!

Margrith och Johan skriver: ”Realistpartiets lösning är att kasta ut Assyriska FF och Syrianska FC från fotbollsarenan eftersom de anser att dessa klubbars nivå inte kvalificerar för att få vara kvar på fotbollsarenan och ha fasta omklädningsrum.”Detta är en ren lögn!

Hela debatten handlade om bristen på omklädes rum för div 1 laget United – INTE att kasta ut någon ifrån arenan! 

Jag, Joakim Granberg, var med på mötet och inte någon gång sa Simon detta, och tar ni inte tillbaka detta påstående så stämmer vi er två för förtal!

Vi ser mycket allvarligt på att centerpartister sprider lögner om Realistpartiet och dess medarbetare för att på något skruvat sätt sätta sig själva i bättre dager antar jag?

Ett lågvattenmärke, och jag hoppas att inte partiledningen ställer sig bakom ett sådant uppförande? 

Margrith Aho och Johan Johander menar att Realistpartiet vill kasta ut Assyriska och Syrianska från arenan.

Sanningen är att inget annat parti hade så stora ambitioner för just ungdomarna, idrotten och föreningslivet som Realistpartiet i vår senaste budget, och det vet centerpartiet som nu försöker dra ned oss till deras nivå. 

Fakta av vad vi har sagt och det står vi för är:

Enligt avtal med övriga klubbar i Södertälje fotbollsarena så skall det lag som spelar i högsta divisionen ha förtur vad det gäller omklädes rum och kontorsytor, idag är det Nordic United FC som spelar i högsta serien av lagen i arenan. Enligt Michael Andersson som är förenings- och anläggningschef vid kultur- och fritidskontoret i Södertälje kommun så finns det sex omklädes rum i lokalerna och United har nu inget av dem.
 
Vi har mycket riktigt tagit upp detta problem med både Michael Andersson och kultur och fritidschefen Maria Lindeberg och påpekat att det ligger på dem att lösa detta så United inte är enda div 1 laget i serien utan eget omklädes rum.

Jag har fått svar av Michael att man håller på och skall bygga till så att alla skall få egna omklädes rum, det skall vara löst under sommaren! Bra! – Jag frågade om han kan prata med Assyriska och Syrianska att deras juniorer kan dela på ett omklädes rum fram tills ombyggnaden är klar så att United kan få ETT av de sex omklädes rummen nu – Jag tycker ärligt att lagen since emellan skulle kunna vara lite flexibla och lösa detta till ombyggnaden är klar, den ståndpunkten står både jag och Simon fast vid.  

Det mest tragiska i detta är ändå att Centerpartisterna Margrith Aho och Johan Johander som påstår sig värna stadens idrott och klubbar gör precis tvärtom – genom att sprida lögner, så split och skapa osämja på falska grunder så gör man ingen nytta alls, tvärtom – bara skada! 

Både jag och Simon Isso har bekanta inom alla tre klubbarna, och vi vill absolut inte kasta ut någon av dem från arenan, vi vill däremot hitta en fungerande lösning för alla lagen tills ombyggnaden är klar, och det vet dem som är insatta i frågan och inte sprider lögner.

Det är allvarligt att sprida lögner om en sådan infekterad fråga, vi överväger faktiskt att göra en polisanmälan för grovt förtal, så allvarligt ser vi på detta påhopp! 

Så jag ställer frågan rakt ut till både Michael Andersson och Maria Lindeberg:
Har jag eller vår Simon Isso vid något tillfälle sagt att Assyriska FF och Syrianska FC skall kastas ut ur fotbollsarenan? Ni var båda med på mötet och kommer att bli kallade som vittnen i vår förtalsanmälan av Centerpartisterna Margrith Aho och Johan Johander om de inte ber om ursäkt för sin lögn snarast. 

Joakim Granberg & Simon Isso, Realistpartiet 

Joakim Granberg. Gruppledare Realistpartiet 

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 mars 2023 19:43
Senast uppdaterad: 13 mars 2023 10:43

Efter drunkningsolyckan i Nykvarn – En person dömd

Ambulans

Foto: Shamash Oyal

En treåring pojke var nära att drunkna vid Hökmossbadet förra sommaren. Nu döms pojkens familjemedlem för vållande till kroppsskada, för att han lämnat barnet utan uppsikt och tillsyn.

Det var den 20 juli 2022 som räddningstjänsten tillkallades till Hökmossbadet i Nykvarn efter att en liten pojke var nära att drunkna vid badplatsen. Enligt åtalet lämnades treåringen ”utan uppsikt och tillsyn” när drunkningsolyckan var framme.

Allmänheten hjälpte snabbt till med hjärt- och lungräddning tills sjukvårdpersonal anlände och förde pojken med ilfart till sjukhus med ambulanshelikopter.

Ambulanshelikopter på plats efter drunkningsolyckan i Nykvarn. Arkivbild /Läsarbild.

Den lilla pojken drabbades för hjärtstopp, kramp och syrebrist till hjärnan samt lunginflammation och befann sig i ett ”livshotande tillstånd”, men överlevde mirakulöst.

I slutet på december beslutade Åklagarmyndigheten att åtala en av pojkens familjemedlem för händelsen i Nykvarn för vållande till kroppskada, grovt brott, och gärningen ansågs ha begått av oaktsamhet.

”Brottet bör bedömas som grovt då det innefattat ett medvetet risktagande av allvarligt slag eller försummelse av allvarligt slag när särskild uppmärksamhet var påkallad.”, skrev Åklagarmyndigheten i stämningsansökan.

Nu meddelar tingsrätten domen mot familjemedlemmen som döms för vållande till kroppsskada, samt 50 dagsböter på 50 kronor och betala 5 000 kronor i skadestånd.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 mars 2023 16:03
Senast uppdaterad: 30 mars 2023 16:03

DEBATT: Skillnad på åsikt och lögn – Visa bättre omdöme

Granberg

Joakim Granberg, Realistpartiets gruppledare.

Det är en skillnad på åsikt och lögn. Det borde Centerpartisten och rektorn Leif Åhlin veta och lära ut i sin skola.

I en tid med så mycket falska nyheter på nätet och uppmaningar till att vara källkritisk så kan man tycka att en rektor borde visa bättre omdöme än att försvara en uppbenbar lögn och sätta sin, och hela partiets heder, på spel för att stå upp för en ”ful tolkning” från ett möte som han själv inte närvarade på.

Leif, det är skillnad på att diskutera, tolka och PÅSTÅ – Det vet en 5e klassare.

Centerpartiet har själv bekräftat i tidigare insändare att det är en tolkning som Margrith Aho gjorde (som var den enda ifrån C som var med på mötet) som ligger till grund för deras påstående om att med vår politik så skall fotbollsföreningar kastas ut ur arenan. Med andra ord bekräftar man att Simon inte sagt att han vill kasta ut några fotbollslag ur Södertälje fotbollsarena utan att det är deras högst egna tolkning av ”vår politik” man hänvisar till.

När jag träffade Leif så skulle jag med andra ord kunna hävda vad som helst om honom, jag skall då ha rätt att ”tolka” allt Leif säger, till och med det han säger till tredje person, som jag själv anser skadar honom och hans parti på mesta möjliga vis. Är det ett sådant debattklimat C vill ha i Södertälje?

Är det så Leif Åhlin ser på en demokrati – Rätten att ljuga och ”ful tolka” dina politiska motståndare? För motståndare är vi helt klart.

Centerpartisterna väntade tre veckor efter det aktuella mötet och satte sedan ihop en insändare som var stenhårt riktad mot Simon Isso och Realistpartiet där man utmålade Realistpartiet som de onda som ville kasta ut fotbollsklubbar för att sedan ställa sig själva i en änglalik dager om att man värnar alla idrotter osv. Så oerhört barnsligt! 

Realistpartiet står upp för den demokratiska debatten och allas rätt att tycka olika, men man måste kunna separera en åsikt och tolkningar ifrån en medveten lögn och svartmålning. På senaste KoF mötet så sa ledamöterna att ingen hört Simon säga de orden som C har på sin hemsida.

Om nu Leif är beredd att slåss, som han uttrycker det, för sina medlemmars rätt att ljuga om Realistpartiet och dess företrädare så måste han såklart vara beredd på att vi försvarar oss. Inget odemokratiskt med det.

För att Centerpartiets ledning vill Realistpartiet illa råder det inget tvivel om, det är bara att lyssna på de lunchgäster som var vid ”plattan” i Grusåsen för ett par veckor sedan. Där satt deras gruppledare Tage Gripenstam tillsammans med en annan politiker och diskuterade mig, Joakim Granberg. Högt och tydligt så hela restaurangen kunde höra kallade Tage Gripenstam mig för riktigt grova saker och en hel del andra ord som är för grova för att publicera här, risken finns att sedlighetsroteln ingriper.

Tycker du det är vuxet Leif, är det ett sådant debattklimat vi skall ha? Ställer du dig bakom Tages ord också Leif? Vill du att vittnena ringer dig Leif så kan jag ordna det!

Vi inom RP försöker vara de vuxna i rummet här, vi har upprepat sagt att om C tar bort sin ”tolkning” ifrån sin hemsida och skakar hand med Simon så släpper vi detta, men det är uppenbart att C är villiga att gå hur långt som helst i detta smutsiga spel som säkert läsarna också är trötta på.

Det är i alla fall jag och Simon, för så här ska det demokratiska spelet INTE spelas Leif. Ta ansvar och sätt stopp.

Joakim Granberg, Ordförande Realistpartiet

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 mars 2023 15:21
Senast uppdaterad: 30 mars 2023 15:21

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors