🕝 1 minuter
Hovsjö-skjutning: Misstänkt flygs hem från Spanien
Publicerad 10 januari 2024 14:00
Uppdaterad 10 januari 2024 03:10

En av de två personer som greps i Spanien, misstänkta för inblandning i skjutningen i Hovsjö i december, har flugits hem till Sverige. Det rapporterar Lt.

Efter skjutningen i Hovsjö den 9 december, där tre personer blev skjutna, greps tre personer, varav en 16-åring fortfarande är frihetsberövad för grovt vapenbrott och mordförsök. De två andra släpptes på fri fot.

Två av skjutna i Hovsjö skadas lindrigt, men den trejde vårdas fortfarande för allvarliga skador. Enligt obekräftade uppgifter till Telgenytt sköts han i ansiktet.

Dagarna innan jul greps ytterligare två misstänkta män av spansk polis: en 22-åring från Södertälje och en 19-åring skriven i Stockholmsområdet. De misstänks för grovt skyddande av brottsling respektive mordförsök och har anknytningar till Saltskogfalangen.

Männen var internationellt efterlysta och greps enligt uppgifter i Barcelona, och har varit frihetsberövade i Spanien sedan dess. De misstänks för att ha varit på väg till Marocko enligt LT:s uppgifter. Nu rapporterar tidningen att 22-åringen transporterades till Sverige på måndagskvällen, medan den andra gripne, 19-åringen som är misstänkt för mordförsöket i Hovsjö och tros vara en anlitad torped, förblir i Spanien för närvarande.

BILDEXTRA: Skjutningen i Hovsjö

Dela artikeln