🕝 2 minuter
Hjälp föräldrar att lyckas - Skolskjutsen behövs
Publicerad 7 december 2022 19:13
Uppdaterad 2 maj 2024 11:32
Samtrans 2020

Att vara förälder idag är inte enkelt, inte blir det enklare när kommunen inte skapar goda förutsättningar för att kunna lyckas vara en god förälder. Barn idag har tillräckligt mycket att stå i med allt vad som innebär med kompisar, socialt umgänge och klara skolgången.

De föräldrar som fick besked om indragen skolskjuts, tvingar föräldrar göra ett nytt skolval. Inget som barnet önskar, som har sin tillhörighet, trygghet och hela sin tillvaro, i nuvarande skola.

Förstår givetvis att kommunen gör avtal med nya företag som behöver gå enligt RAM-avtal, fina ord som säger lite. Felet ligger inte i att följa de regler som finns i kommunen, utan att man inte kan lova guld och gröna skogar och inte leva upp till det.

Idag har familjer, tillräckligt svårt med lågkonjunkturen som vi har ställts inför, och att nu behöva tänka på ännu en katastrofal situation är inte rimligt. Det är inte rimligt att inte förbereda föräldrar bättre på att de ska behöva bekosta skolskjutsen själva eller tvingas byta skola. Ingetdera är okej. Ingetdera är acceptabelt. Ingetdera ska barnfamiljer behöva ställas inför, särskilt inte i en tid vi lever i idag.

(Annonslänk)

Ja, vi har det bra i Sverige. Många av våra grannländer tänker nog att vi lever ett lyxliv, i jämförelse till deras standard. Men nu är det så att vi utgår ifrån svensk standard. Vi utgår från de förutsättningar vi har idag. Vi utgår från att vi kan få skolskjuts i denna kommun när det är vad som utlovats. Många kanske har färdats långt och flyttat till kommunen för att detta alternativ varit aktuellt.

JO-anmälan med all rätt, när det som utlovats ändras något katastrofalt på kort tid, utan framförhållning för att kunna planera sin framtid. Sitt barns framtid. Det är tillräckligt svårt att få ihop vardagspusslet och kanske finns det andra motgångar som redan sätter käppar i hjulet för att få vardagen att rulla på, och nu detta – inte okej Södertälje kommun.

Hjälp istället familjer att lycka skapa goda förutsättningar, för att få en bra vardag, inte bara för våra vuxna men även för våra barn som är vår framtid. Låt oss satsa rätt. Idag!

Läs även: – Södertälje kommun JO-anmäls för indragen skolskjuts

Dela artikeln