🕝 2 minuter
Här lämnar mördaren platsen efter mordet på 41-åringen
Publicerad 19 oktober 2022 22:01
Uppdaterad 17 januari 2023 11:47

Foto: Polisen / Shamash Oyal.

Vid 19:40-tiden, lördagen den 1 oktober, mördades en 41-årig man i Ronna på öppen gata av en person som färdades på en elcykel.

Mördaren fångades av en närliggande kamera precis efter mordet när färden fortsatte i riktning mot Lina Hage.

På lördagskvällen den 1 oktober promenerade 41-åringen och en vän längst Enhörnaleden och var, enligt uppgifter till Telgenytt, påväg till sina vänner.

När de två vännerna når busshållplatsen, som ligger mittemot Ronnaskolans gymnastiksal, dyker helt plötsligt en maskerad gärningsman på elcykel upp. Den maskerade personen tar fram ett vapen och riktar den mot 41-åringen – och avlossar. Ett skott träffade bensinstationen, cirka 200 meter bort.

41-åringen, som träffas av flera skott och avlider på platsen, tros ha skjutits till döds av misstag och att en annan person var den tilltänkta måltavlan. Mördaren lämnar platsen i riktning mot Lina och fångas upp av närliggande kamera och kort därefter hittas även den misstänkte mördarens elcykel i stadsdelen Lina Hage.

Mördaren misstänkta elcykel. Foto: Polisen.

Bara dagar efter mordet greps och häktades en 17-åring pojke, bosatt i Hägersten och känd av polisen sedan tidigare.

Enligt Johan Allard, mordutredare vid Södertäljepolisen som LT talat med, söker polisen nu personer som kan ha gjort iakttagelser i samband med dödsskjutningen lördagen den 1 oktober.

– Polisen har säkrat film där vi identifierat en misstänkt skytt som åker på en svart elcykel med breda däck och reflexer på båda hjulen. Skytten kommer först norrifrån på Enhörnaleden och passerar korsningen Robert Anbergs väg/Enhörnaleden fram till brottsplatsen och efter mordet ses skytten åka tillbaka norrut i riktning mot Lina, säger Johan Allard till tidningen.

Enligt Allard ses flera bilar passerar mordplatsen, bland annat en taxibil som passerar brottsplatsen just när skjutningen sker. Nu vädjas personer som kan ha gjort iakttagelse den aktuella kvällen att kontakta polisen.

Läs även: – 17-åring häktad för mord – Det här vet vi om honom

Mördaren fångas på bild körandes i riktning mot Lina, precis efter dödsskjutningen. Foto: Polisen.

Dela artikeln