Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

17-åring häktad för mord – Det här vet vi om honom

550429B0-FA38-4AAE-9280-351058DB8ABE

Foto: Alexander Ataseven.

För snart en vecka sedan mördades en 41-årig man i Ronna. Av allt att döma tros han ha skjutits till döds av misstag i det eskalerade våldet i Södertälje.

En 17-årig pojke, medborgare i Afghanistan, skriven i Stockholm och dömd för en rad brott, greps under onsdagskvällen och häktades under fredagen misstänkt för mord.

Den gripne, en 17-årig pojke född 2004, är skriven i Hägersten i södra Stockholm. Han är sedan tidigare känd av polisen. Han har tidigare dömts för bland annat narkotikabrott och flera fall av misshandel. Ett av misshandelsfallen rörde en kvinnlig familjemedlem, där grunden för misshandeln var att ”upprätthålla familjens heder”. Nu misstänks han för att kallblodigt ha mördat en Södertäljebo i Ronna den 1 oktober.

Enligt Åklagarmyndigheten har pojken begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och greps på kvällen onsdag den 5 oktober.

Polisen på plats efter dödsskjutningen den 1 oktober. Foto: Alex Ataseven.

17-årigen är enligt häktningsframställan medborgare i Afghanistan. Han dömdes så sent som den 26 april för misshandel på en kvinnlig familjemedlem, enligt domstolen var motivet ”att bevara eller återupprätta familjens/släktens heder”. Den 23 juni 2022 dömdes han även för ringa narkotikabrott och för brotten dömdes han till sluten ungdomsvård – där hamnade han återigen i blåsväder. Efter en incident i ungdomshemmet, den 31 augusti i år, dömdes han för försök till misshandel.

I ett annat ärende som avgjordes i Förvaltningsrätten i Härnösand 2017, framgick det att det fanns flera oroväckande punkter gällande honom. Den då 12-åriga pojken påvisade, enligt Förvaltningsrätten, ett ”socialt nedbrytande beteende vilket innebär en påtaglig risk för hans hälsa och utveckling”.

2017 framgick det att han var inblandad i tre olika misshandelstillfällen, vid ett tillfälle bar han på ett knogjärn och gjorde våldsamt motstånd mot polisen.

I veckan greps han igen. Denna gång misstänkts 17-årigen för mordet på 41-åringen i Ronna som sköts med flera skott som bland annat träffade huvudet.

Klockan 14:00 idag, fredagen den 7 okt, hölls häktningsförhandlingen där det beslutades att häkta 17-åringen på sannolika skäl för mordet.

Åtals ska väckas senaste den 3 november.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 november 2022 08:18
Senast uppdaterad: 18 november 2022 08:18

BILDEXTRA: Manifestation för Södertälje lockade storpublik

Shamash Oyal

Manifestationen ”Stå upp för Södertälje 2033”. Foto: Shamash Oyal / SBBK

Svea Rolander. Foto: Shamash Oyal

Emilia Englund. Foto: Shamash Oyal

Bild: SBBK

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2023 20:19
Senast uppdaterad: 28 mars 2023 20:29

Wardia prisas av kommunen för sin färgglada teckning

W

Bild: Södertälje kommun

Under måndagen hölls den årliga teckningstävling som arrangeras av Telge fastigheter. Priset tilldelades till Wardia Issa från klass 4B på Södertälje Friskola.

Teckningstävling arrangerades för fjärdeklassare under temat ”vår snälla stad” som totalt hade 23 klassar som deltog. Wardia Issa från Södertälje Friskola kammande hem hela tävlingen med sin färgglada teckning och fick ta emot en prischeck på 4000 kronor för sin klass.

Motiveringen löd:
”En positiv upplevelse som sprakar av färger, glädje och kreativitet. Här får alla vara med, även skyddshelgonet Ragnhild. Till och med de höga husen som sträcker sig mot skyn är klädda i vackra färger. Det märks att det är en snäll stad; en stad att tycka om och vilja bo i. Här förtjänar alla en guldkrona på huvudet.”

Tävlingen har pågått i mer än tio år som syftar till att uppmuntra och belöna kreativitet. Priset delades ut i stadshuset av Lars Greger (MP) och Krister Mellström från Telge Fastigheter.

Wardia Issas vinnarteckningen som nu hänger på väggen i Stadshuset. Bild: Södertälje kommun

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2023 18:42
Senast uppdaterad: 28 mars 2023 18:42

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors