Södertälje kommun
🕝 2 minuter
Här besöker juryn Södertälje för utvärdering – ”Kändes overkligt”
Publicerad 27 mars 2023 07:00
Uppdaterad 27 mars 2023 07:38

Togs emot av centrumchefen Aljosa Lagumdžija.

Förra veckan besökte juryn för ”Årets Stadskärna” Södertälje, vilket var en milstolpe i centrumföreningen Södertälje Citys arbete under de senaste 10 åren.

Jurybesöket av fem styrelsemedlemmar från organisationen Svenska Stadskärnor var det sista steget i ansökningsprocessen till ”Årets Stadskärna”.

Under besöket sattes ett gediget program ihop som började på stadshuset där representanter från Södertälje Citys styrelse och kommunen berättade om stadens organisation och arbete. Efter fika och bakverk begav sig juryn ut på en tur genom staden med flera stopp på olika platser.

– Vi hade gediget program för vår jury där vi ville visa Södertäljes bästa sidor genom en bred mix. Allt från smaker till, aktiviteter, evenemang och lyckade utvecklingsprojekt, säger Aljoša Lagumdžija, VD, Södertälje City till Telgenytt.

Chefen för centrumföreningen Södertälje City, Aljoša Lagumdžija, tillsammans med jurymedlemmarna. Foto: Södertälje City.

Vid Stationsplan fick jurymedlemmarna träffa Mikael ”Affe” Alfredsson från Södertäljepolisen där han berättade om det gemensamma trygghetsarbete i Södertälje. Därefter gick turen vidare genom stadsparken och Marenplan, där juryn fick information om projektet ”Sommargatan” och Marenhotellet.

Vid Köpmangatan och Kanaltorget visades utvecklingen av nya bostäder och torg. Vid Stora Torget fick juryn lära sig om Scania och deras satsningar på Science Park och hållbara färdmedel och avslutades med en lunchpaus.

Efter lunchen fortsatte besöket i norra stadskärnan med ett besök på Ad Astra by Elite och Science Park där utvecklingen av hela området presenterades av förändringsledaren Isak Eriksson från Södertälje kommun.

Mikael ”Affe” Alfredsson från Södertäljepolisen. Foto: Södertälje City.

Efter den sista hållplatsen avslutades sattes det punk i den sista delan av ansökningsprocessen till ”Årets Stadskärna. Ett mål som Centrumföreningen haft i nästan tio år.

– Vi har strävat efter det här målet så pass länge att det kändes overkligt att ha jury på besök. Känner mig glad och stolt över alla representanter från Södertälje som deltog och gjorde sitt yttersta och levererade spännande och intressanta presentationer om vårt utvecklingsarbete, säger Aljosa.

Inom kort väntas organisationen Svenska Stadskärnor meddela sin bedömning om Södertäljes utveckling och kvalitet som stadskärna.

Läs även: – Ny serie om Södertälje tar upp kampen mot streamingjättarna

SBBKs klubbdirektör, Johan Strömwall. Foto: Södertälje City

Foto: Södertälje City

Dela artikeln