Företag i fokus:

Ny serie om Södertälje tar upp kampen mot streamingjättarna

Avsnitt 8 preview 16x9 clean

Foto: Södertälje City

Södertälje tar upp kampen mot streamingjättarna, Netflix, HBO Max och Disney+, med sin helt egna serie – ”Resan mot Årets Stadskärna 2023”, som nu finns tillgänglig att streama.

Initiativtagaren, centrumföreningen Södertälje City, har skapat en serie som en del av stadens ansökan till utmärkelsen ”Årets Stadskärna” och sträcker sig över åtta avsnitt.

Serien utforskar bland annat stadens historia, personlighet, projekt och framtidsvisioner genom att träffa nyckelpersoner från kommunen, fastighetsägare och näringsliv. Avsnitten tar upp många högaktuella frågor som rör samverkan och hur vi tillsammans kan göra Södertälje till en ännu bättre plats att leva och verka i.

– Samverkan är nyckelordet. Ingen stad är perfekt och Södertälje har haft både starka med- och motgångar. Under de senaste åren har vi lärt oss mycket om hur vi tillsammans kan göra skillnad och lyfta Södertälje. I ett större perspektiv ser vi en väldigt ljus framtid för vår stad och med den här serien vill vi göra vår resa tydlig, transparent och lättöverskådlig för alla som är intresserade av Södertälje, oavsett om du är jury i Årets Stadskärna eller en nyfiken Södertäljebo eller företagare här, säger Aljoša Lagumdžija, VD, Södertälje City.

Aljoša Lagumdžija, VD, Södertälje City. Foto: Södertälje City

I serien får tittarna se hur stadens centrum och mångfald växte fram, hur trygghetsarbetet ser ut och hur stadens utbud, innehåll och evenemang utvecklas och utökas. De får också ta del av stadens byggprojekt både nu och i framtiden.

Serien avslutas med en summering och motivering till varför Södertäljes stadskärna utmärker sig jämfört med hur det såg ut för tio år sedan. Genom att berätta sin unika historia och visa upp sin personlighet hoppas Södertälje kunna locka till sig fler besökare och företag, samt att stärka stoltheten hos invånarna i staden.

– En förflyttning har skett tack vare engagerat och passionerat arbete och den sortens förflyttning är precis vad Årets Stadskärna handlar om. Det är det som är poängen och det vi vill kommunicera tydligt, och det är också därför vi anser att det är helt rätt tid att ansöka till utmärkelsen och samtidigt berätta vår historia på ett sätt som når fram till människor, så alla kan upptäcka allt det positiva som finns i vårt Södertälje, Aljoša Lagumdžija.

Se serien på Sodertaljecity.se.

Mikael ”Affe” Alfredsson, Kommunpolis i Södertälje. Foto: Södertälje City

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 mars 2023 17:39
Senast uppdaterad: 23 mars 2023 17:59

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors