🕝 1 minuter
Företag i Mexiko köper Scanias första elektriska lastbilar
Publicerad 5 maj 2023 10:00
Uppdaterad 5 maj 2023 11:13

Pressbild. Scania

Scania har gjort sin första affär i Latinamerika. Livsmedelsjätten Grupo Bimbo i Mexico har beställt sju elektriska Scania-lastbila

De 100-procentigt elektriska fordonen kommer att användas i stadstrafik och ha en lastkapacitet på 11,5 ton. De utrustas med Advanced Driver Assistance System (ADAS) 2.0 och täcks av Scania-underhållsavtal.

Scania fortsätter att rulla ut elektriska lastbilar i hela världen, och det senaste tillskottet blir i Mexiko, där Grupo Bimbo, världens största bageriföretag, har beställt dessa fordon. Företaget beslutade att lägga sin order efter att ha genomfört en framgångsrik testperiod med en Scania 25P, som gav positiva resultat när det gäller räckvidd och prestanda.

Genom att välja elektriska lastbilar visar Grupo Bimbo sitt åtagande att minska sin klimatpåverkan, en ambition som delas av Scania. Genom att tillsammans öka användningen av elektriska fordon kan dessa två företag bidra till att skapa en mer hållbar framtid.

– Båda företagen närmar sig gradvis det gemensamma målet att minska utsläppen i linje med våra vetenskapligt baserade mål, säger Alejandro Mondragón, VD för Scania México i ett pressmeddelande.

(Annonslänk)

Dela artikeln