Södertälje kommun
🕝 2 minuter
Få försäljningar av bostadsrätter i Södertälje
Publicerad 10 december 2022 09:58
Uppdaterad 10 december 2022 10:02

Foto: Jens Finnäs, Newsworthy.

Mellan september och november såldes 167 bostadsrätter i Södertälje kommun. Det är relativt få sett till aktiviteten på bostadsmarknaden i kommunen under de senaste tolv månaderna, samt det historiska snittet för den här tiden på året.

Under september till november såldes det 22 färre bostadsrätter i Södertälje än snittet för det senaste året. Detta trots att bostadsmarknaden under september till november, historiskt sett, varit förhållandevis aktiv.

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

De sålda bostadsrätterna i Södertälje kommun hade ett genomsnittligt pris på 2,1 miljoner kronor. I fjol gjordes 258 affärer vid den här tiden på året.

I hela Stockholms län såldes 10 187 bostadsrätter för i snitt 3,9 miljoner kronor.

Statistiken visar även på en prisnedgång i Södertälje kommun. Medelpriset på försäljningarna av bostadsrätter i kommunen var 1 procent lägre än för tre månader sedan. I hela Stockholms län däremot ökar priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisuppgång på 1 procent.

Priserna på bostadsrätter sjunker i 92 av landets kommuner, medan de stiger i 20, i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar.

Bland kommunerna i Stockholms län sjunker priserna på bostadsrätter i 18 av 24 kommuner – där det redovisats uppgifter om prisutveckling. Störst var minskningen i Salem där priserna sjönk med 14 procent. I Vallentuna däremot steg priserna med 4 procent.

Få försäljningar av villor.
Mellan september och november såldes 61 villor i Södertälje kommun. Det är relativt få sett till aktiviteten på bostadsmarknaden i kommunen under de senaste tolv månaderna, samt det historiska snittet för den här tiden på året.

Under september till november såldes det 14 färre villor i Södertälje än snittet för det senaste året. Detta trots att bostadsmarknaden under september till november, historiskt sett, varit förhållandevis aktiv.
De sålda villorna i Södertälje kommun hade ett genomsnittligt pris på 4,4 miljoner kronor. I fjol gjordes 93 affärer vid den här tiden på året.

I hela Stockholms län såldes 2 071 villor för i snitt 6,7 miljoner kronor.

Dela artikeln