🕝 1 minuter
Därför spökade TV-monitorerna i Stadshuset
Publicerad 8 oktober 2022 20:00
Uppdaterad 8 oktober 2022 19:28

Foto: Casandra Rinta-Filppula

I slutet på september uppmärksammade en Södertäljebon, Casandra Rinta-Filppula, att något märkligt skedde i Stadshuset.

TV-apparaterna i Stadshuset sattes igång och sedan stängdes – på flera våningsplan. Nu kan Telgenytt berätta varför aparterna ”spökade” i stadshuset.

Enligt tillförordnade pressekreteraren, Elisabet Qvarford, monterades en så kallad USB-hub i 18 konferensrum i Stadshuset. 15 stycken av dessa blev påverkade på ett sätt som inte gick att förutse.

– Huben gör att användaren som ska koppla upp sig mot konferensrumsutrustningen endast behöver stoppa i en sladd i datorn och får då visning på skärmen, ljud, kamera och mikrofon för distansmöte. Huben gör dessutom att datorn laddas, en tänkt förbättring i mångas ögon, berättar Elisabet Qvarford till Telgenytt.

I samband med monteringen kontrollerades och testades hela systemet, som installerats i alla konferensrum, av en tekniker som gav systemet grönt ljus.

Allt fungerade som det ska, men en liten miss orsakade att TV-apparaterna blinkade på flera våningsplan. Det uppmärksammades av Södertäljebon, Casandra Rinta-Filppula, som la ut klippet på Facebook och fick stor uppmärksamhet

– Just den strömförsörjning som huben hade, gjorde att när skärmen skulle koppla in skärmsläckaren, så loopade den mellan skärmsläckaren och sökandet efter en ledig port, säger Elisabet Qvarford.

Felet upptäcktes snabbt och åtgärdades kort därefter berättar Qvarford.

Dela artikeln