🕝 1 minuter
Äldre man stoppade bedrägeri med snabb reaktion
Publicerad 10 oktober 2023 06:00
Uppdaterad 9 oktober 2023 23:08

Arkivbild

En äldre man blev målet för en bedragare som utgav sig för att vara från bankens. Men mannens snabba reaktion resulterade i att bedragaren gick tomhänt.

Det var på söndagskvällen som polisen rapporterade om ett nära bedrägerifall mot en äldre man i 80-årsåldern. Mannen hade fått ett telefonsamtal från någon som påstod sig vara en anställd på bankens säkerhetsavdelning. Den falska säkerhetsagenten övertalade mannen att han skulle få besök från en bankanställd för att hjälpa till med ett tänkt bankärende.

Kort därefter knackade en bedragare på mannens dörr och tog kontokortet. Misstänksamheten vaknade hos den äldre mannen, och han följde med bedragaren ut till dennes bil för att försöka identifiera den. I det ögonblicket valde bedragaren att springa från platsen.

Det var först då som mannen insåg att han hade varit offer för ett bedrägeriförsök. Snabbt agerande var avgörande, och innan han kontaktade polisen hann han spärra sina bankkort för att förhindra eventuella ekonomiska förluster.

En anmälan om åldringsbrott har nu upprättats, vilket innebär att någon har utnyttjat en äldre persons sårbarhet för att stjäla pengar eller värdesaker.

Dela artikeln