Företag i fokus:

Hjälp föräldrar att lyckas – Skolskjutsen behövs

Samtrans 2020
Samtrans 2020

Att vara förälder idag är inte enkelt, inte blir det enklare när kommunen inte skapar goda förutsättningar för att kunna lyckas vara en god förälder. Barn idag har tillräckligt mycket att stå i med allt vad som innebär med kompisar, socialt umgänge och klara skolgången.

De föräldrar som fick besked om indragen skolskjuts, tvingar föräldrar göra ett nytt skolval. Inget som barnet önskar, som har sin tillhörighet, trygghet och hela sin tillvaro, i nuvarande skola.

Förstår givetvis att kommunen gör avtal med nya företag som behöver gå enligt RAM-avtal, fina ord som säger lite. Felet ligger inte i att följa de regler som finns i kommunen, utan att man inte kan lova guld och gröna skogar och inte leva upp till det.

Idag har familjer, tillräckligt svårt med lågkonjunkturen som vi har ställts inför, och att nu behöva tänka på ännu en katastrofal situation är inte rimligt. Det är inte rimligt att inte förbereda föräldrar bättre på att de ska behöva bekosta skolskjutsen själva eller tvingas byta skola. Ingetdera är okej. Ingetdera är acceptabelt. Ingetdera ska barnfamiljer behöva ställas inför, särskilt inte i en tid vi lever i idag.

(Annonslänk)

Ja, vi har det bra i Sverige. Många av våra grannländer tänker nog att vi lever ett lyxliv, i jämförelse till deras standard. Men nu är det så att vi utgår ifrån svensk standard. Vi utgår från de förutsättningar vi har idag. Vi utgår från att vi kan få skolskjuts i denna kommun när det är vad som utlovats. Många kanske har färdats långt och flyttat till kommunen för att detta alternativ varit aktuellt.

JO-anmälan med all rätt, när det som utlovats ändras något katastrofalt på kort tid, utan framförhållning för att kunna planera sin framtid. Sitt barns framtid. Det är tillräckligt svårt att få ihop vardagspusslet och kanske finns det andra motgångar som redan sätter käppar i hjulet för att få vardagen att rulla på, och nu detta – inte okej Södertälje kommun.

Hjälp istället familjer att lycka skapa goda förutsättningar, för att få en bra vardag, inte bara för våra vuxna men även för våra barn som är vår framtid. Låt oss satsa rätt. Idag!

Läs även: – Södertälje kommun JO-anmäls för indragen skolskjuts

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2022 18:13
Senast uppdaterad: 7 december 2022 18:13

Hovrätten fastställer straffen för mordet på 41-åring i Ronna

IMG_7255

Bild: Polisen.

Tre personer dömdes i Södertälje tingsrätt för inblandning i mordet på en 41-årig man i Ronna, som sköts till döds av misstag. Hovrätten har nu ändrat straffen för flera av dem, men fastställt domen för skytten.

Det var den första oktober 2022 som en 41-årig man, utan några kriminella kopplingar, sköts till döds på Enhörnaleden i Ronna av en person på en elsparkcykel. Incidenten, som tros ha varit en felskjutning, resulterade i åtal mot 13 personer. Endast tre personer dömdes i tingsrätten, medan tio andra friades från anklagelser om grovt skyddande av brottsling och/eller underlåtenhet att avslöja mord.

Skytten, som på pappret var 17 år vid tillfället, dömdes till 9,5 års fängelse av tingsrätten och överklagade domen till hovrätten. Om hovrätten, till skillnad från tingsrätten, hade bevisat att den nu 19-årige mannen var 18 år gammal vid mordtillfället den 1 oktober 2022, såsom åklagaren påstår, riskerade han att dömas till livstids fängelse. Men så blev det inte.

(Annonslänk)

Trots att mördaren, bland annat till Migrationsverket, hade uppgett att han var två år äldre än vad han först sagt när han kom till Sverige, fastställde hovrätten domen till 9,5 års fängelse och hans ålder till 17 år vid mordtillfället.

Två andra får sänkta straff för inblandning i mordet på 41-åringen.

En 26-årig man från Linköping dömdes av Södertälje tingsrätt till sju år och fyra månaders fängelse för grovt vapenbrott och stämpling till mord. I krypterade chattar kopplas mannen till ett konto som kommunicerade med personer kopplade till Foxtrot och Kurdiske Räven. Han beställde dessutom mord på flera personer från Ronna-falangen och erbjöd stora summor pengar för att få det utfört. Mannen överklagade sin dom till hovrätten, som nu menar att 26-åringens mordplaner inte är starkt bevisade. Hans straff sänks till 2 år och en månads fängelse.

En annan 26-åring frikänndes från mordanklagelser, men dömdes för misshandel och fick tio månaders fängelse. I hovrätten ökades hans straff till 1 år och 4 månaders fängelse.

En man som var 17 år vid tillfället dömdes av tingsrätten till tio månaders ungdomsövervakning för grovt skyddande av brottsling. Hans straff förblir oförändrat.

Läs även: – 17-åring häktad för mord – Det här vet vi om honom

Den dömda mördaren fångades av övervakningskamera strax efter dödsskjutningen på Enhörnaleden i Ronna 2022.
Foto: Polisen

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 maj 2024 13:33
Senast uppdaterad: 15 maj 2024 13:33

Kommunanställd varnas för våldsamt beteende

Södertälje kommun

Arkivbild

En anställd vid Södertälje kommuns socialkontoret har fått en skriftlig varning för att ha kastat ett föremål mot en kollega.

En allvarlig incident på Södertäljes socialkontor för vuxna har lett till att en anställd mottagit en skriftlig varning från arbetsgivaren. Händelsen inträffade den 27 mars 2024, där den berörda personen utförde ett kraftigt kast av ett föremål i avsikt att träffa en kollega.

Denna handling, som anses våldsam och hotfull, ägde rum i baslokalen – en plats där även boende ofta vistas.

Arbetsgivaren bedömer händelsen som särskilt allvarlig på grund av den potentiella påverkan på de boende och betraktar det inträffade som förtroendeskadligt. Vidare har det betonats att upprepning av liknande beteende kan leda till uppsägning av anställningen.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 15 maj 2024 01:11

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors