Företag i fokus:

Många luckor att fylla för SSK Dam: ”SSK är ett alternativ”

ndhl-sdhl-f2-hv71---ssk-100324-173835254jpg_53582079013_o

Robert Johansson coachar SSK i sista matchen för säsongen, laget föll mot HV 71 i avgörande kvalet till SDHL
Foto: Patric Gill

SSK:s säsong tog slut för tre veckor sedan när de förlorade mot HV71 i det sista steget mot SDHL. Det är många luckor att fylla i truppen till nästa säsong.

-Mitt kontrakt med SSK löper ut den sista april, säger Robert Johansson som varit damlagets huvudtränare fram till nu.

SSK:s satsning mot SDHL kommer fortsätta. Fortfarande är ingen tränarlösning klar och inget konkret har hänt i samtalen med SSK berättar Johansson för Telgenytt.

-Vi har inte haft nånting alls om det men det börjar bli dags kan man tycka. Det är inte bara upp till oss tränare utan även till klubben.

Kan du tänka dig att köra vidare med SSK och satsningen mot SDHL?

-Ja, men det finns vissa saker som jag inte är riktigt nöjd med, som behöver bli bättre för att det ska fungera, rent privat. Det är lite organisatoriskt.

-Men vad jag förstår kommer satsningen fortsätta med minst samma förutsättningar som förut.

Lovisa Berndtsson var en nyckelspelare i SSK:s försök att nå SDHL
Foto: Patric Gill

Lovisa Berndtsson kom till SSK inför föregående säsong från två år i USA och Buffalo Beuts (PHF). Med sin erfarenhet och rutin blev Lollo snabbt en nyckelfigur i SSK och en starkt bidragande orsak till att laget släppte in lite mål under säsongen.

Nu är hennes hockeyframtid oviss men till telgenytt säger hon att fortsatt spel är aktuellt:

-Planen är att spela men var det blir är inte klart ännu.

SSK?

-SSK är ett alternativ.

När tror du att ett beslut är på plats?

-Svårt att säga då jag har en del annat att fokusera på just nu. Inom april i alla fall är min plan.

-Vad kan bli avgörande vid val av klubb?

-Det kan vara olika faktorer som kan påverka mitt beslut, men i slutänden är det att känna efter vad jag vill och vad som känns bäst för mig.

Lars Hymander, sportchef för SSK:s damlag har sökts för kommentar

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 mars 2024 15:30
Senast uppdaterad: 31 mars 2024 16:29

Stor polisinsats – Två personer rånade med pistol och kniv

Polis-4

Arkivbild

Just nu pågår en stor polisinsats i Mariekäll med flera patruller. Enligt polisens uppgifter har två personer blivit rånade med ett pistolliknande föremål av flera gärningspersoner.

(Annonslänk)

Klockan 15.22 på torsdagseftermiddagen inträffade ett rån i Mariekälla, vilket resulterade i att fler polispatruller kallades in för att inleda en omfattande sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna.

Enligt polisens uppgifter blev två personer rånade av tre maskerade gärningspersoner, beväpnade med ett pistolliknande föremål och en kniv. De ska ha tvingat tvingade offren att lämna ifrån sig en mobiltelefon och en klocka innan de snabbt försvann från platsen.

En person uppges ha blivit misshandlad, men det finns inga rapporter om att denne har behövt uppsöka sjukvård.

De svartklädda och maskerade gärningspersonerna är ännu på fri fot trots insatser från flera polisresurser för att gripa dem. En utredning om grovt rån har inletts.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 17:27
Senast uppdaterad: 18 april 2024 18:03

Stort tryck inför Swedish Workshop i Södertälje

Foto: Visit Sweden

Foto: Visit Sweden

Södertälje står i fokus när Visit Sweden arrangerar Swedish Workshop, ett av sina mest framstående internationella mötesevenemang för resebranschen. En ökad efterfrågan, särskilt från amerikanska reseaktörer, har lett till att arrangören nu måste tacka nej ytterligare anmälningar.

I år arrangeras Swedish Workshop, som är Sverige främsta mötesplats för internationella reseaktörer och den svenska besöksnäringen, i Södertälje den 24–25 april. Evenemanget, som har en lång tradition sedan 1984, har detta år sett ett exceptionellt internationellt intresse, med över 80 aktörer från olika länder anmälda till deltagande. Det starkaste intresset kommer från amerikanska reseaktörer, vilket har lett till att Visit Sweden, för första gången, har behövt tacka nej till ytterligare deltagare från USA.

– Trycket är så pass stort att vi dessvärre måste begränsa antalet amerikanska aktörer på Swedish Workshop nu för att få plats med andra, vilket så klart är lite trist, säger Visit Swedens vd Susanne Andersson.

(Annonslänk)

Detta ökade intresse för Sverige som turistdestination stöds av ny Google-statistik, vilket speglar det växande globala nyfikenheten på Sverige. Med ett uppdrag från den svenska regeringen att marknadsföra landet som en attraktiv destination, står Visit Sweden inför den positiva utmaningen att balansera efterfrågan med möjligheterna till interaktion och nätverkande under evenemanget.

Årets upplaga av Swedish Workshop samordnas även med den globala hållbarhetskongressen GSTC2024, som hålls av Global Sustainable Tourism Council på Kungliga Djurgården i Stockholm. Denna unika möjlighet att delta i båda evenemangen understryker Sveriges engagemang för hållbar turism och innovation inom besöksnäringen.

Med en vision om att Sverige ska vara världens mest hållbara och attraktiva resmål senast år 2030, är Swedish Workshop en kritisk del i Visit Swedens strategi att främja hållbart resande och långsiktigt värde för både besökare och de lokala samhällena.

– Det är tydligt att det internationella intresset för Sverige som resmål är stort. Vi ska titta på om vi kan göra något ytterligare för alla de amerikanska researrangörer som vill hitta partners i Sverige, eftersom alla inte kommer att få plats, säger Anneli Crichlow som är Visit Swedens evenemangsansvarige för Swedish Workshop.

Swedish Workshop sätter Södertälje på kartan.

– Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att visa staden från sin bästa sida och låta besökarna upptäcka Södertälje som besöksmål. Det är viktigt både ur ett turismekonomiskt perspektiv – och att vi bygger en stolthet hos oss som bor och arbetar här. Södertälje har mycket att erbjuda, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City

Läs även: – Södertälje värd för ett stort internationellt evenemang

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 16:00
Senast uppdaterad: 18 april 2024 16:04

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors