Företag i fokus:

Annons

Efter den stora vapengömman i Södertälje – ”Kurdiska räven” begärs häktad

E49FEBC9-7C9B-40B8-B9E1-FD1C01A938E7

Foto: Alexander Isa

I april gjorde polisen ett stort vapenbeslag i en villa i Södertälje. Nu framkommer uppgifter om att den stora gömman kopplas, enligt Lt, till ledaren för nätverket Rawed Majid, även känd som den så kallade ”kurdiske räven.”

Den 25 april i år genomförde polisen en razzia vid en villa i Grusåse/Weda, där man upptäckte ett omfattande vapenbeslag i en garagebyggnad samt stort beslag av narkotika. Uppgifter tyder på att över 20 skjutvapen beslagtogs, inklusive automatvapen och pistoler, och anses vara det största vapenbeslaget på många år.

Två häktade sedan tidigare efter det stora vapenbeslaget i Södertälje
En av de häktade är en 26-årig kvinna från Norrköping, medan den andra är en 46-årig man från Södertälje som är medborgare i ett annat europeiskt land. Båda är misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott och synnerligen grovt vapenbrott.

Insatsen ska enligt DN vara en del av den nya nationella operationen mot gängen – Operation Frigg. Den beskrivs som en av de största hittills enligt och ledde polisen fram till det stora beslaget i Södertälje.

(Annonslänk)

Nu rapporterar Lt att ledaren för Foxtrotnätverket, Rawed Majid, känd som ”kurdiske räven”, kopplas till det stora vapenbeslaget i Södertälje och har begärts häktad i sin frånvaro.

Rawa Majid, känd som ”Kurdiska räven,” har blivit häktad av flera olika svenska tingsrätter i sin frånvaro, men för närvarande befinner han sig i Turkiet där han misstänks vara inblandad i styrningen av delar av gängkriget i Sverige. Det är emellertid svårt att begära hans utlämning till Sverige eftersom han är turkisk medborgare, och landet inte har en utlämningsavtal med Sverige.

– I och med att han har ett turkiskt pass finns det ingen framgångsfaktor när det gäller utlämning från Turkiet, säger Ola Sjöstrand, chefsåklagare på Riksenheten för internationell och organiserad brottslighet, till SVT.

Enligt uppgifter pågår för närvarande en intern debatt i Turkiet angående Majids medborgarskap, som ifrågasätts på grund av att han köpte ett hus för cirka 400 000 dollar och erhöll medborgarskap i landet, samtidigt som han var internationellt efterlyst.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 september 2023 10:45
Senast uppdaterad: 20 september 2023 10:52

BILDEXTRA: Skjutningen i Hovsjö

DSC_0029

Foto: Telgenytt

Foto: Telgenytt

Läs även – Skjutning i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 december 2023 21:47
Senast uppdaterad: 10 december 2023 01:53

SENASTE NYTT: Maskerade sågs fly efter skjutningen – 16 åring bland de skjutna

DE11EEFF-BCB0-438B-AE4F-F03123BF09A8

Foto: Shamash Oyal

Tre personen har skjutits efter en skottlossning i Hovsjö, den yngsta 16 år enligt uppgifter. Enligt expressens uppgifter uppmärksammades tre maskerade personer fly från platsen.

Polisen larmades vid 18.45 efter rapporter om smällar, som visade sig vara skottlossning mitt i ett bostadsområde.

Polisens presstalesperson bekräftade för Telgenytt först att minst en person var skjuten, men senare uppdaterades informationen till fyra skjutna. Detta enligt uppgifter till Aftonbladet. Skadeläget är ännu okänt, men minst en skottskadad har förts till sjukhus.

Ett ögonvittne rapporterade att tre personer i svarta kläder, varav en med luva, uppmärksammades fly från platsen. Två av dem sprang åt samma håll, medan den tredje tog en annan riktning skriver tidningen

– Det var tre stycken. De hade svarta kläder på sig och en hade luvan uppe. De sprang så fort de kunde, innan polisen kom, säger ett ögonvittne till Expressen.

Bland de skjutna ska en vara i 16-års åldern enligt uppgifter.

Polisen har ännu inte gripit någon i samband med händelsen.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 december 2023 20:28
Senast uppdaterad: 10 december 2023 01:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.