Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

BILDEXTRA: Här springer förskolebarnen under skoljoggen

Shamsh

Foto: Shamash Oyal

Idag hölls den årliga skoljoggen för förskolebarnen på Kaxbergs förskola i Lina Hage. Efter joggen belönades alla barn med välförtjänta guldmedaljer.

Med stöd från skolidrottsförbundet och i samarbete med Kaxbergs förskola, var Lebi Skol IF på plats tillsammans med SBBK och Kubadance Company för att delta i loppet och ge barnen sitt stöd och uppmuntran.

– Vilken glädje och vilken energi, det var eufori till max. Så mycket glädje och kärlek hos barnen. Med tanke på att de är så små, att de kunde följa instruktioner och lyssna, visar verkligen att de har bra koll på förskolan,” säger Petra Jakob, grundare av Lebi IF, till Telgenytt.

Glada barn tilldelades guldmedaljer under Barnloppet på Kaxbergs förskola under torsdagen. Foto: Shamash Oyal

Barnloppet äger rum varje år, men en nyhet för detta år är att olika organisationer kan vara ansvariga för arrangemanget. Det var här som Petra Jakob, tillsammans med Kubadance och SBBK, erbjöd sin hjälp och stöd.

– Vi fick förfrågan om att arrangera skoljoggen för förskolebarn och vi nappade direkt. Tillsammans med skolidrottsförbundet och i samverkan med skolan så har vi lyckats genomföra den här dagen. Vi har även SBBK på plats samt Kuba Danse Company som kunde dansa med barnen, avslutar Jakob.

Loppets syfte är att främja glädjen till fysisk aktivitet, något som rektorn på Kaxbergs förskola anser vara av stor vikt för barnen, att de rör sig mycket och är aktiva.

– Det är viktigt för barnen att röra sig mycket och vara aktiva. Det ser man framför allt idag där man har idrottsundervisning, säger Miina Fredriksson.

Hur känns det att arrangera årets barnlopp?

– Det här har varit en jätterolig händelse för barnen. De har verkligen tyckt att det varit jätteroligt och sett fram emot det för att röra sig tillsammans och ha kul, avslutar Miina Fredriksson, rektor på Kaxbergs förskola.

Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 september 2023 15:36
Senast uppdaterad: 14 september 2023 21:32

Larm om brand i centrala i Södertälje 

61224826-DA47-4C48-9B2A-28117B387147

Foto: Alexander Isa

Strax efter lunch inkom det rapporter till SOS Alarm om en brand i en byggnad i centrala Södertälje. Flera räddningsenheter skickades till platsen.

– Enligt den som ringde in ska det ha varit rökutveckling från bostaden, men när vi kommer fram ser vi inte någon rökutveckling, säger räddningstjänsten vakthavande befäl till Telgenytt.

Larmet kom in vid 14:30 och enligt de första rapporterna från SOS Alarm inträffade branden i en bostad på Astrabacken. Men larmet ska ha kommit från en byggnad, och ska enligt uppgifter till Telgenytt inte användas som en bostad.

För närvarande befinner sig rökdykare på platsen, och enligt Telgenytts reporter har det observerats lätt rökutveckling från byggnaden. Inga personskador har dock rapporterats i samband med branden i centrala Södertälje.

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2023 13:02
Senast uppdaterad: 25 september 2023 13:05

KLART: Han blir Syrisk-ortodoxa kyrkans nya biskop

Tommy

Patriarken på besök i februari när tidigare biskopen klev av. Foto: Tommy Hanna.

I februari valde ärkebiskopen Abdulahad Shabo att avsäga sig sin tjänst efter 35 års trogen tjänst för att gå i pension. Sedan dess har man sökt efter en ny biskop, och det meddelades på söndagen att man nu har funnit en efterträdare, rapporterar SVT.

Ärkebiskopen Abdulahad Gallo Shabo ledde ärkestiftet för den Syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige, med S:t Jacobs katedral i Hovsjö som dess huvudsakliga plats. I samband med hans avgång och valet av en ny efterträdare besökte patriarken Mor Patriark Ignatius Aphrem II från Damaskus, Syrien Södertälje.

– Jag är oerhört glad att vara här idag och ser fram emot att tillsammans med er välja en ny ärkebiskop, sade Patriark Ignatius Aphrem II, till åhörarna i S:t Jacob under besöket i februari.

På söndagen tillkännagavs det, cirka sju månader efter Abdulahad Shabos avgång, att en ny biskop har blivit vald. Det blir Youhanon Lahdo, som är i fyrtioårsåldern och har tidigare erfarenhet som munk i en av de syrisk-ortodoxa kyrkorna i Norrköping, enligt SVT.

– Vi förväntar oss att den nya biskopen tar tag i en hel del viktiga frågor som rör kyrkan, framför all vikten av att kyrkan engagerar ungdomar, säger Besim Aho, ordförande i S:t Jacobs församlingen i Södertälje, till SVT.

Läs även: – BILDEXTRA: Patriarken på besök när biskopen kliver av

Patriarken Mor Patriark Ignatius Aphrem II och tidigare ärkebiskopen Abdulahad Shabo.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2023 07:00
Senast uppdaterad: 24 september 2023 22:42

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors