Företag i fokus:

Annons

Petra Jacob är årets vårtalare i Stadsparken

DCDA13B6-46A0-4AF1-B213-AD52487FC7B6

Bild: Södertälje City/Alexander Isa.

Södertäljebon har nominerats till fina utmärkelser och hyllats för sina insatser för stadens barn och ungdomar. Nu presenteras Petra Jacob som årets vårtalare när valborg firas i Stadsparken

Eldsjälen Petra Jacob från Södertälje hyllas senast av organisationen Folkspel som nominerat henne till ”Årets ledare”. Just nu pågår en omröstningen och vinnaren presenteras den 15 maj, men nu utses Jacob, av Södertälje City, som årets vårtalare under Valborgsfirandet i Stadsparken den 30 april.

Petra Jacob är grundare av LEBI Skol-IF, en organisation som arbetar för att ge hundratals barn regelbunden träning och aktiviteter med hjälp av äldre ungdomar. Målet med verksamheten är att främja inkludering och positiva förebilder för de som riskerar att exkluderas ur samhället.

– Petra Jacob är en riktig eldsjäl och gör en viktig insats för att lyfta Södertäljes ungdomar, så vi är jätteglada att kunna presentera henne som årets vårtalare. Det känns helt rätt, Malin Eriksson, Event- och Kundansvarig, Södertälje City.

Valborgsfirandet kommer att inkludera en klassisk brasa som tänds i vattnet utanför borgmästarudden, mat från foodtrucks, familjeaktiviteter och ett utökat scenprogram. Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande, kommer att hålla ett traditionsenligt tal, och Södertälje Kammarkör kommer att sjunga in våren med stämningsfull körsång.

Även stjärnskotten Noor Al Jabiri, som gjorde succé under Talang, kommer att uppträda på evenemanget, i Stadsparken den 30 april.

Läs även: – Här håller eldsjälen Petra Jacob tal för ett bättre Södertälje

Noor Al Jabiri under firandet av Assyriska nya året. Foto: Shamash Oyal.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 april 2023 11:30
Senast uppdaterad: 3 april 2023 11:43

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

DEBATT: Varför ger kyrkans ledning denna specialbehandling?

Tommy

Foto: Tommy Hanna

Det var en otroligt fin ceremoni när den nya biskopen invigdes idag(lördag 9/12), och hela kyrkan lyste av Guds närvaro. Det var en vacker inramning. Men jag måste rikta viss kritik mot ledningen för S:t Jacobs.

Guds hus är öppet för alla, men varför verkar det som om ledningen ger andra specialbehandling?

”De satt oförtjänt på första parkett. De borde sitta längre bak.”

Vi har kommunstyrelsens ordförande, som gång på gång svartmålar alla assyrier/syrianer som kriminella, samt ledarskribenten i LT, som flera gånger har visat sitt rätta ansikte och sin negativa inställning mot kyrkan och dess medlemmar. De satt oförtjänt på första parkett.

Min farfar har varit en trogen besökare av kyrkan sedan han kom till Sverige för nästan 50 år sedan. Idag satt han nästan längst bak, och han förtjänade verkligen en plats längre fram. Inte de andra två, de borde sitta längre bak. Som jag nämnde tidigare, Guds hus är öppet för alla, och alla är välkomna.
Men i folkmun idag sas det: Varför placerar ledningen dessa två personer på första raden som om de vore själva kungen?

Vi som medlemmar kräver ett uppriktigt svar från ledningen.

Medlem K

BILDEXTRA: Här invigs den nya biskopen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 10 december 2023 05:08

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.