Företag i fokus:

Annons

INSÄNDARE: Realistpartiets Simon Isso polisanmäler Centerpartiet

B4F1A90D-1960-4A25-BA52-A7B4AAF303E1

Foto: Privat

Simon Isso: Jag hade hellre sett en uppriktig ursäkt ifrån Centerpartiet, det hade varit bättre för debattklimatet.

I en insändare i Telgenytt och LT så påstod centerpartisterna Margrith Aho och Johan Johander att vår Simon Isso på kultur och fritidsnämndens möte 23/2 skulle ha sagt: – ”Simon Isso (RP). Realistpartiets lösning är att kasta ut Assyriska FF och Syrianska FC från fotbollsarenan eftersom de anser att dessa klubbars nivå inte kvalificerar för att få vara kvar på fotbollsarenan och ha fasta omklädningsrum.” – Slut citat. – En ren lögn.

I själva verket så handlade diskussionen om hur omklädes rummen skulle fördelas och när ombyggnationen är klar så att alla lagen får egna omklädes rum. Inte någon gång så nämnde vår Simon Isso att några lag skulle kastas ut ifrån arenan!

När vi påpekade misstolkningen för Telgenytt så var dem i kontakt med Margrith Aho och de valde tillsammans att avpublicera artikeln med det felaktiga påståendet, det visade på god karaktär ifrån både Margrith och Telgenytt.

Men insändaren var även skickad till Länstidningen, där den också publicerades 13/3. Vi informerade Tomas Karlsson (LT) om att det var en lögn och vi ville att även LT skulle avpublicera insändaren, Tomas tog då kontakt med centerpartiets gruppledare Tage Gripenstam för att fråga om artikeln skulle dras tillbaka? Men svaret var NEJ, den skulle stå kvar!
Med andra ord så ställer sig då Centerpartiets ledning bakom påståendet trots att ingen av dem var med på det aktuella mötet förutom Margrith Aho som drog tillbaka sitt påstående/insändare ifrån Telgenytt. 

Vårt svar till centerledningen kom direkt i Telgenytt samma dag 13 mars och i LT dagen efter 14/3 där vi förklarar att C ljuger/har fel.

En liten ”pudel” kommer då ifrån C i Telgenytt 13 mars och i LT 21 mars. Där nu plötsligt Tage Gripenstam, Leif Åhlin och Johan Johander menar på att Margrith kan ha missförstått Simon Isso, och att han kanske inte sagt det som centerpartiets har påstått. Men C ursäktar sig med att det är fler som ”missförstått” Simon på mötet 23/2 och att det är vår politik dem ogillar. Jaha, och vad har det med omklädes rummen på arenan att göra? Och vilka fler är det som har ”missförstått”?

Joakim Granberg, Realistpartiets gruppledare.

På senaste mötet 16/3 i KoF nämnd så var inte Margrith Aho på plats, Simon var där och det var INGEN som hade hört honom säga att han ville kasta ut idrottsklubbar ur Södertälje fotbollsarena! Allt Simon Isso ville höra var en simpel ursäkt ifrån Margrith Aho och att lögnen togs bort så hade vi dragit ett streck över detta.

Hade man menat allvar med ”pudeln” och velat lägga detta bakom sig så hade man tagit bort lögnen om Simon som fortfarande ligger uppe på Centerpartiets hemsida och på LT.se. Tage och Leif utsätter tydligen hellre Margrith (och Johan Johander) för ett förtalsåtal ifrån Simon Isso, där Margrith skall tvingas upprepa lögnen under ed, allt för att Tage och Leif skall få djävlas med RP, så otroligt egoistiskt.

Brottsbalken 5 kap. 1 §  Citat:Person (Margrith + Johan) som lämnar nedsättande uppgift som är ägnad att utsätta den personen (Simon Isso) för andras missaktning och negativ bild, döms för förtal. – Slut citat.

Alla kan göra misstag, missförstå och misstolka, det är därför oerhört viktigt att kunna erkänna när man gjort fel och be om ursäkt, det mår man dessutom bättre av själv, och det är vår uppfattning att det ökar väljarnas förtroende för politiker som faktiskt kan erkänna misstag, och be om ursäkt.

Det skapar ett bättre debattklimat för oss alla!
Vi väntar..

Simon Isso & Joakim Granberg, Realistpartiet 

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 mars 2023 12:56
Senast uppdaterad: 27 mars 2023 13:03

Hyreshöjning för 11 000 lägenheter överenskommen

Telge

Foto: Alexander Isa

Telgebolagen och Hyresgästföreningen har efter ”tuffa och intensiva förhandlingar” kommit överens om en hyreshöjning på 4 procent för 2024 för de närmare 11 000 hyreslägenheter som Telgebolagen förvaltar i Södertälje.

Telgebolagen har ett flerårigt hyresavtal med Hyresgästföreningen. Eftersom det ekonomiska läget har förändrats kraftigt sedan avtalet tecknades 2021, har man nu kommit överens om ett kristillägg på 1,95 procent för 2023 års hyror, vilket tas ut från 1 januari 2024.

Det innebär att den totala hyreshöjningen blir 5,95 procent från årsskiftet. Något som ligger under den genomsnittliga hyreshöjningen i Stockholmsregionen, som för 2023 landade på 4,2 procent. 

Hyresgästföreningen hade velat se en lägre höjning med tanke på hyresgästernas ansträngda ekonomi, men anser att överenskommelsen är rimlig med hänsyn till den allmänna kostnadsutvecklingen.

– I en förhandling måste båda parter vara villiga att närma sig varandra och hitta lösningar, trots tuffa förutsättningar, säger Hassan Jama, förhandlingsledare, Hyresgästföreningen region Stockholm till TT. 

Telgebolagen hyresutveckling 2020-2024

ÅrHöjningar för TelgebolagenSnitthöjningar i region Stockholm
20202,05 %1,93 %
20211,45 %1,61 %
20221,69 %1,72 %
20231,83 % (+ 1,95 %*)4,20 %
20244 %Ej klara

*Kristillägg för 2023 års hyra uttas från 1 januari 2024

Skribent: Lucas T.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2023 16:40
Senast uppdaterad: 28 november 2023 16:40

Nu blir elen dyrare – högsta priset på över åtta månader

El eluttag

Foto: Alexander Isa

Elpriset i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, stiger i morgon till 1,53 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan i mars.

Dygnspriset på el är på onsdag, den 29 november, 1,53 kronor i elområde 3 på den nordiska elbörsen Nordpool. Inte sedan den 6 mars har dygnspriset varit lika högt. Jämfört med i dag stiger elpriset med 0,21 kronor per kilowattimme.

Hushåll och företag i Nykvarn och Södertälje med timdebiterade avtal betalar som mest 2,86 kronor per kilowattimme mellan klockan 17 och 18 samt 18 och 19 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 4,07 kronor per kilowattimme under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 8 kronor för den som har ett elavtal med timpris (under den billigaste timmen mellan klockan tre och fyra skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 2 kronor).

Elpriserna har stigit under de senaste två åren. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,22 kronor per kilowattimme och nådde aldrig högre än 2,05 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 0,78 kronor per kilowattimme, alltså ungefär fyra gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 1,21 kronor per kilowattimme.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2023 15:05
Senast uppdaterad: 28 november 2023 15:05

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors