Företag i fokus:

Kuba dance company – Semifinalisterna som står utan lokal

KUba D.

Foto: Alexander Isa

Talangerna Kuba dance company, som med sin audition fick stående ovationer och skakade om i talang juryn, står tragiskt nog utan en lokal med stadigvarande tider att vistas på. Dansgruppen med sin dansledare, Maria Izgin, valsar runt i Södertälje för att finna en plats att öva sin koreografi på.

Hur kan det komma sig att det är på detta vis? Kommunen har ett ansvar att hjälpa föreningslivet att få tider att kunna vistas på de lokaler som finns att nyttja för träningstillfällen. Politikernas svar på eländet, är att det är svårt att erbjuda alla föreningar tider under så kallade ”prime time”, då alla grupper vill träna, mellan tiderna 16-20. Detta ska inte spela någon roll, när vi har talanger som denna grupp i Södertälje. Klart denna dansgrupp ska få en lokal de kan öva koreografin på.

Det är inte nog med att de kommer från ett drabbat område, med hög kriminalitet och trots det kämpar med en glöd och hopp om både livet och framtiden. Som en jurymedlem sa, ”det ni gjorde på scen, dansen ni framförde är starkare än alla pistoler i världen”. Därför ska sådana verksamheter få prioriteras. Gruppen som består av framtidens kvinnor i Södertälje ska känna att de har kommunen bakom sig.

Än så länge har Kuba Dance Company nyttjat lokalerna i Allaktivitetshuset i Saltskog.

Maria Izgin berättar ”Jag har ingen egen lokal, jag försöker alltid ha lokalen när den inte är upptagen, för tillfället tränar vi på Allaktivitetshus, men det är inte officiellt, utan så länge lokalen är ledig”. Det är nu kommunen ska stå upp för vad som faktiskt kan göra skillnad. Det är nu man ska lyfta upp dessa grupper. Det är i dessa tider som man ska hylla en sådan insats. Det är inte imorgon, men idag som vi ska ordna det!

Självklart har jag förståelse för de idrottsföreningar, och andra föreningsliv som har bokat upp tider tidigt och ska få förtur till de lokaler som finns. Det är inte det som är problemet, utan att skapa och frigöra fler lokaler för sådana tillställningar för att få bort fler från gatorna. Minska kriminaliteten. Eliminera möjligheten till att kunna bidra till den gängkriminalitet idag som gått ner i åldrarna och som rekryterar skolbarn. Det finns ingen ålder på kriminalitet idag, och gängvåldet har ökat. Därför är det ingen ursäkt överhuvudtaget att inte möjliggöra en lokal där bl.a. Kuba dance company får öva på sin dans.

Redan på fredag kan vi börja rösta på bidragen. Visst är vi med och stöttar lokala dansgruppen och fantastiska talanggruppen Kuba dance company vidare till final!

Läs även – Från Kuba till Södertälje – till TV4s Talang

Maria Izgin och elverna i semifinal i Tal nu på fredag.

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 mars 2023 11:50
Senast uppdaterad: 9 mars 2023 16:37

Stor polisinsats efter larm om inbrott

polis

Arkivbild

Vid 18-tiden på kvällen inkom ett larm om inbrott, med oklar adress men med indikationer på att det skett i Ronna/Lina-området. Polisen har bekräftat sin närvaro på plats med flera enheter som svar på larmet.

Enligt uppgifter till Telgenytt är det fortfarande oklart exakt var inbrottet har ägt rum. Polisen är förtegen med detaljer kring insatsen men har bekräftat att man arbetar aktivt i området och att personer förhörs som en del av utredningsarbetet.

– Vi är på plats i Södertälje med anledning av ett misstänkt inbrott. Personer har kontrollerats i området, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Detaljerna kring händelsen och eventuella gripanden eller beslag är ännu oklara. Polisens arbete fortsätter och mer information väntas bli tillgänglig allteftersom utredningen framskrider.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 20:15
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:43

Viktiga poäng står på spel för NIF inför slutspurten

image

#29 Markus Jonsson får se ännu en lagkamrat på skadelistan
Foto: RG Foto-Media

Inför kommande omgång ställs NIF mot tabellsjuan Linköping IBK i Furuborghallen. Det är två lag som kämpar för att befästa sin position i tabellen – Linköping vill inte tappa mer mark i jakten om en slutspelsplats och NIF vill inte dras med i nedflyttningsstriden.

NIF som har ett försprång på 4 poäng före Karlstad och Helsingborg behöver få med sig poäng under söndagen då nästa match på spelschemat är mot Karlstad på bortaplan. Senaste mötet mot Linköping slutade i dubbla förluster – matchen slutade 9–3 till Linköping och NIF:s skickliga bolltrollare Valdemar Ahlroth drog av korsbandet. Frånvaron från Ahlroth har definitivt märkts av både spelmässigt och resultatmässigt.

#23 Hampus Ahrén missar resten av säsongen
Foto: RG Foto-Media

Ännu en tråkig nyhet för hemmapubliken som är på plats i Furuborghallen är att de inte kommer att få se mer av Hampus Ahrén på planen denna säsong. Detta efter att Ahrén skadat sig på sin arbetsplats vilket slutade med operation som gör att han blir borta resterande säsong och det är det största avbräcket för NIF (läs mer här) (https://www.nykvarnsif.se/information-kring-hampus-ahrens-franvaro/) .

Skadelistan har enbart ökat för NIF och flertal spelare har stått med på den men har sedan lyckats komma tillbaka till spel igen. Förutom Ahlroth och Ahrén så blev det klart sedan tidigare att Jesper Lindströms säsong också är över.  Det är 3 tunga namn för NIF som inte är med i slutspurten och det kan ha en avgörande betydelse som kan i värsta fall innebära att de går miste om nytt kontrakt.

Foto: Roland Osbeck

Trotts skadorna på stjärnspelarna så öppnar det upp möjligheter för andra spelare att kliva fram. Spelare som Filip Ceder och Kevin Mattsson är två spelare som publiken kan få se mer av under avslutande omgångarna. Ceder som stod för månadens mål under oktober 2023 mot AIK har inte haft lika mycket speltid under säsongen men det kan bli annorlunda inför söndagen. Mattsson går från klarhet till klarhet och bjuder hemmapubliken på kreativa lösningar.

Söndagens motståndare Linköping har under säsongen gjort ett par överträffande prestationer när man bland annat tagit full pott på hemmaplan mot både Storvreta (1: a) och Falun (2: a). Kan NIF störa Linköping och knipa åt sig 3 poäng i kampen om att säkra nytt kontrakt?

Matchen spelas söndagen den 3 mars kl.17.00 i Furuborghallen.
Säkra din biljett nu här:

Matchen går att se via Sportexpressen TV här:

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 19:35
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:35

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors