Företag i fokus:

Annons

Succé för Södertäljes dansgrupp i Talang

Kuba

Foto: Pressbild/Skärmbild TV4.

Stående ovationer och fyra solklara ”Ja” från Talang-juryn. Mara Benitez Soto Izgin och hennes 18 elever på Kuba Dance Company från Södertälje gjorde succé under kvällens program och går vidare till semifinal.

– Jag är så glad att ni kom hit. Sverige behöver dansgrupper som er för ni är helt otroliga, säger svenska komikern och influensern Johanna Nordström under programmet till Kuba Dance Company från Södertälje.

När gruppen tog plats på scen kastades ljus på Södertäljes dystra månader med flera dödsskjutningar i staden. Den 6 oktober i fjol sköts två personer med flera skott i Saltskog. En man avled på plats efter de svåra skottskadorna.

Bara ett stenkast från brottsplatsen hade Mara Izgin en pågående danslektion med flera barn. En av flickorna var på väg till lekparken där skjutningen inträffade, men avvek i sista stund.

Mara Izgi med tre av sina elever. Bild: Skärmdump TV4

Händelsen skapade stor oro i bostadsområdet, men även bland de föräldrar som skjutsade sina barn till platsen för att dansa med den kubanska läraren.

Men flickorna visa mod och styrka.

– När man dansar känner man sig stark. Södertälje har haft många mörka dagar, men vi ger inte upp och vi fortsätter att kämpa för våra drömmar, säger dansläraren Mara till TV4.

Flickorna från Södertälje hade stort stöd på plats. Bild: Skärmdump TV4

Under kvällens program visade 18 flickor från Kuba Dance Company, hela Sverige, att Södertälje står för så mycket mer än det våld som stått i rampluset den senaste tiden.

– Den här kraften som ni har i er och att ni ställer er upp, rakryggade, för Södertälje och svarar med just det här. Det är starkare än alla pistoler i hela världen, säger sångaren och producenten, Viktor Norén som sitter i juryn till flickorna från Södertälje.

Kuba Dance Companys fantastiska prestation gav dem fyra ”Ja” från Talang-juryn och därmed gick de vidare till nästa omgång. Där var samtliga jury eniga och beslutade att skicka Södertäljegruppen vidare till semifinal i mars.

– Det känns så bra att vi har en superbra dansgrupp i semifinal, säger Johanna Nordström från Talang-juryn.

Läs även: – Noor från Södertälje fick en golden buzzer i Talang

Kuba Dance Company från Södertälje. Foto: Pressbild

Foto: Pressbild

Foto: Pressbild

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 februari 2023 20:49
Senast uppdaterad: 4 februari 2023 02:48

Nedsläpp: Almtuna – SSK

C2D2DC6B-9856-4271-A699-6E8151EF032D

Foto: Shamash Oyal

Det stundar nya matcher för SSK:s herrlag. Det ska spelas tre matcher den här veckan och man inleder imorgon på bortaplan mot Almtuna.

Förra veckan spelade SSK två matcher, de inbringade 4 poäng. I fredagens hemmapremiär fanns det två spelare på skadelistan. Den ena var forwarden Sebastian Dyk och glädjande nog är han nu efter några veckors frånvaro redo för matchspel igen, det bekräftar han själv för Telgenytt.

Den andra spelaren som saknades mot Västerås i fredags var backen Albin Carlsson. Enligt LT:s bevakning av dagens träning så saknades Carlsson även där. Spel imorgon i Uppsala blir det inte för honom.

-Han spelar inte imorgon men förhoppningsvis spelar han på fredag, säger huvudtränare Magnus Bogren om Carlssons medverkan framöver.

Något särskilt i spelet ni har fokuserat på inför Almtuna?

-Ja, det är det väl. Tycker vi gör en bra första och tredje period mot Västerås, andra perioden mindre bra. Tittar man på allting efter också, statistik, så skulle vi ha vunnit den matchen.

-Där är mycket att ta med men sett över 60 minuter måste vi spela med mer tålamod, hitta mer trygghet i helheten. Inte bara göra 40 minuter bra utan försöka vara mer noggranna med pucken. Vi slarvar för mycket, framför allt i andra perioden där vi ger dem momentum. Det har vi jobbat med bland annat.

Specialteams hackar lite tycker jag?

-I och med att Dyk är tillbaka så har vi jobbat lite med powerplay, försöka få i gång det ännu mer. Vi gör ju ett 6 mot 4 och ett i 5 mot 4 men tycker ändå att vi behöver bli lite bättre där.

-Inte krångla till det, göra det enkelt, vi har skickligheten. Går det inte första gången så är det att jobba på. Då kommer det att komma.

-Vi har släppt in lite för mycket i boxplay, vi jobbar hårt med det och finns inget trolleri utan det är samma idé som allt det andra. Behålla lugnet, jobba med det vi har sagt och tro på det. Inte hitta på massa andra grejer.

Var placerar ni Dyk imorgon?

-Han går in med Christopher Liljewall och Ludwig Blomstrand.

Då blir Egor Polin 13:e forward imorgon?

-Ja, han blir extraspelare. Han har gjort det jättebra och är absolut med i snacket men imorgon blir det så.

(Annonslänk)

Då är det ingen annan frånvaro förutom Albin Carlsson att rapportera om?

-Nej.

Kommer inte Rasmus Ekström åka med till Uppsala?

-Det får vi se, vi har inte bestämt hur vi gör, vem som åker med. Det tar vi imorgon när vi ser gänget.

Målvaktsvalet är det väl inte lönt att fråga om, det håller du väl på till imorgon?

-Haha, jag gör väl det.

Trolig laguppställning mot Almtuna:

Målvaktsval ej offentliggjort

Backpar

Daniel Norbe – Olli Vainio

Viktor Grahn – Julius Bergman

Henrik Malmström – Veeti Vainio

Kedjor

Marcus Eriksson – Filiph Engsund – Linus Videll

Ludwig Blomstrand – Christopher Liljlewall – Sebastin Dyk

Viktor Liljegren – Dominic Turgeon – Emil Alba

William Wiå – Jacob Bjerselius – Jacob Dahlström

Extra: Egor Polin

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 oktober 2023 16:38
Senast uppdaterad: 3 oktober 2023 17:28

Brand i trapphus i Blombacka – Släcktes snabbt

brandbild räddningstjänst .

Arkivbild: Shamash Oyal

Strax innan 17-tiden larmades räddningstjänsten till Blombacka. Enligt de första initiala larmrapporterna från SOS Alarm, uppstod en en brand i trapphus i ett flerfamiljshus på Fjärilsstigen.

Det var på tisdagseftermiddagen som flera räddningsenheter larmades till Blombacka. När räddningstjänsten kom fram, bekräftades det att ett paket brann i ett trapphus.

-Vi larmades till platsen och det visade sig vara ett paket som ska börjat brinna, säger Räddningstjänstens operatör till Telgenytt.

Branden släcktes innan den hann sprida sig till någon av de närliggande lägenheterna. Vad som orsakade branden är i nuläget oklart

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 oktober 2023 16:25
Senast uppdaterad: 3 oktober 2023 16:26

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors