Företag i fokus:

Annons

Här får barnen besök av kommunkoncernen

A2B53D8A-AD7C-4B31-B2DA-507964D668C6

Foto: Privat.

Tillsammans med SBBK och Idrott utan gränser, IUG, erbjuder Södertäljeprofilen Susan Varli Kiryo barn och ungdomar aktiviteter när de har uppehåll från skolan.

I veckan gästades den gemensamma insatsen, Mötesplatsen Södertälje, av representanter från bland annat kommunen och fastighetsägare.

Susan Varli, som är en av de främsta spelarna inom damfutsal och även representerat det svenska landslaget, engagerar sig på heltid för barn och ungdomar i Södertälje.

I somras befann hon sig i Qatar där hon spelade futsal i samma lag som världsstjärnan Neymar i en uppmärksammat turnering, men till vardags ligger hennes fokus på stadens barn och ungdomar.

Aktiva barn när Mötesplatsen erbjuder flera olika sporter att testa på. Foto: Privat.

– Vi gör aktiviteter för barn och ungdomar runt om i Södertälje under nästan alla lov. Tanken är att barnen ska få testa olika sporter när de kommer till oss för sedan kunna slussas vidare in i föreningslivet så som futsal, basket, dans, tennis, volleyboll, parkour och brasiliansk jujutsu, men även flera andra sporter, säger Susan Varli Kiryo till Telgenytt.

Under höstlovet befann sig Mötesplatsen på olika skolor där barnen fick testa sig fram – helt kostnadsfritt, men verksamheten har varit aktiv sedan två år tillbaka. Bland annat har de ansvariga även arrangerat större evenemang på flera platser i Södertälje som lockat många barn och ungdomar.

– Bland annat har vi arrangerat Street Futsal och basketturnering som Florence Melkemichel är med och arrangerar, säger Varli.

Susan Varli Kiryo och världsstjärnan Neymar i Qatar. Foto Privat.

I veckan befann sig Susan Varli Kiryo och Mötesplatsen i Hovsjö när de gästades av flera medarbetare från kommunkoncernen. Bland annat av Stefan Hollmark, Stadsdirektör Södertälje kommun, Pontus Werlinder VD Telge Bostäders, Lenore Johansson från Telge AB, Gulseren Buyukbalik från Telge Fastigheter – men även representanter från SBBK och Månsbro Fastigheter.

I Hovsjös idrottshall var aktiviteterna på högsta växeln, men Mötesplatsen är även tillgänglig för barn och ungdomar under skolans alla dagar. Detta för att erbjuda barnen ett aktivt vardag, men även att erbjuda en plats att kunna tillbringa tiden efter skoltid.

– Varje dag, direkt efter skolan, så har vi en ny sport som barnen får testa. Exemplevis anordnar vi basket på måndagar, dans på tisdagar och futsal på onsdagar, säger Susan barlagt Kiryo till Telgenytt.

Foto: Privat.

Läs även – Här håller eldsjälen Petra Jacob tal för ett bättre Södertälje

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 november 2022 15:34
Senast uppdaterad: 12 november 2022 16:05

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:15
Senast uppdaterad: 27 november 2022 22:25

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 04:43
Senast uppdaterad: 27 november 2022 21:44

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)