Företag i fokus:

Annons

Här får barnen besök av kommunkoncernen

A2B53D8A-AD7C-4B31-B2DA-507964D668C6

Foto: Privat.

Tillsammans med SBBK och Idrott utan gränser, IUG, erbjuder Södertäljeprofilen Susan Varli Kiryo barn och ungdomar aktiviteter när de har uppehåll från skolan.

I veckan gästades den gemensamma insatsen, Mötesplatsen Södertälje, av representanter från bland annat kommunen och fastighetsägare.

Susan Varli, som är en av de främsta spelarna inom damfutsal och även representerat det svenska landslaget, engagerar sig på heltid för barn och ungdomar i Södertälje.

I somras befann hon sig i Qatar där hon spelade futsal i samma lag som världsstjärnan Neymar i en uppmärksammat turnering, men till vardags ligger hennes fokus på stadens barn och ungdomar.

Aktiva barn när Mötesplatsen erbjuder flera olika sporter att testa på. Foto: Privat.

– Vi gör aktiviteter för barn och ungdomar runt om i Södertälje under nästan alla lov. Tanken är att barnen ska få testa olika sporter när de kommer till oss för sedan kunna slussas vidare in i föreningslivet så som futsal, basket, dans, tennis, volleyboll, parkour och brasiliansk jujutsu, men även flera andra sporter, säger Susan Varli Kiryo till Telgenytt.

Under höstlovet befann sig Mötesplatsen på olika skolor där barnen fick testa sig fram – helt kostnadsfritt, men verksamheten har varit aktiv sedan två år tillbaka. Bland annat har de ansvariga även arrangerat större evenemang på flera platser i Södertälje som lockat många barn och ungdomar.

– Bland annat har vi arrangerat Street Futsal och basketturnering som Florence Melkemichel är med och arrangerar, säger Varli.

Susan Varli Kiryo och världsstjärnan Neymar i Qatar. Foto Privat.

I veckan befann sig Susan Varli Kiryo och Mötesplatsen i Hovsjö när de gästades av flera medarbetare från kommunkoncernen. Bland annat av Stefan Hollmark, Stadsdirektör Södertälje kommun, Pontus Werlinder VD Telge Bostäders, Lenore Johansson från Telge AB, Gulseren Buyukbalik från Telge Fastigheter – men även representanter från SBBK och Månsbro Fastigheter.

I Hovsjös idrottshall var aktiviteterna på högsta växeln, men Mötesplatsen är även tillgänglig för barn och ungdomar under skolans alla dagar. Detta för att erbjuda barnen ett aktivt vardag, men även att erbjuda en plats att kunna tillbringa tiden efter skoltid.

– Varje dag, direkt efter skolan, så har vi en ny sport som barnen får testa. Exemplevis anordnar vi basket på måndagar, dans på tisdagar och futsal på onsdagar, säger Susan barlagt Kiryo till Telgenytt.

Foto: Privat.

Läs även – Här håller eldsjälen Petra Jacob tal för ett bättre Södertälje

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 november 2022 15:34
Senast uppdaterad: 12 november 2022 16:05

Nedsläpp: Almtuna – SSK

C2D2DC6B-9856-4271-A699-6E8151EF032D

Foto: Shamash Oyal

Det stundar nya matcher för SSK:s herrlag. Det ska spelas tre matcher den här veckan och man inleder imorgon på bortaplan mot Almtuna.

Förra veckan spelade SSK två matcher, de inbringade 4 poäng. I fredagens hemmapremiär fanns det två spelare på skadelistan. Den ena var forwarden Sebastian Dyk och glädjande nog är han nu efter några veckors frånvaro redo för matchspel igen, det bekräftar han själv för Telgenytt.

Den andra spelaren som saknades mot Västerås i fredags var backen Albin Carlsson. Enligt LT:s bevakning av dagens träning så saknades Carlsson även där. Spel imorgon i Uppsala blir det inte för honom.

-Han spelar inte imorgon men förhoppningsvis spelar han på fredag, säger huvudtränare Magnus Bogren om Carlssons medverkan framöver.

Något särskilt i spelet ni har fokuserat på inför Almtuna?

-Ja, det är det väl. Tycker vi gör en bra första och tredje period mot Västerås, andra perioden mindre bra. Tittar man på allting efter också, statistik, så skulle vi ha vunnit den matchen.

-Där är mycket att ta med men sett över 60 minuter måste vi spela med mer tålamod, hitta mer trygghet i helheten. Inte bara göra 40 minuter bra utan försöka vara mer noggranna med pucken. Vi slarvar för mycket, framför allt i andra perioden där vi ger dem momentum. Det har vi jobbat med bland annat.

Specialteams hackar lite tycker jag?

-I och med att Dyk är tillbaka så har vi jobbat lite med powerplay, försöka få i gång det ännu mer. Vi gör ju ett 6 mot 4 och ett i 5 mot 4 men tycker ändå att vi behöver bli lite bättre där.

-Inte krångla till det, göra det enkelt, vi har skickligheten. Går det inte första gången så är det att jobba på. Då kommer det att komma.

-Vi har släppt in lite för mycket i boxplay, vi jobbar hårt med det och finns inget trolleri utan det är samma idé som allt det andra. Behålla lugnet, jobba med det vi har sagt och tro på det. Inte hitta på massa andra grejer.

Var placerar ni Dyk imorgon?

-Han går in med Christopher Liljewall och Ludwig Blomstrand.

Då blir Egor Polin 13:e forward imorgon?

-Ja, han blir extraspelare. Han har gjort det jättebra och är absolut med i snacket men imorgon blir det så.

(Annonslänk)

Då är det ingen annan frånvaro förutom Albin Carlsson att rapportera om?

-Nej.

Kommer inte Rasmus Ekström åka med till Uppsala?

-Det får vi se, vi har inte bestämt hur vi gör, vem som åker med. Det tar vi imorgon när vi ser gänget.

Målvaktsvalet är det väl inte lönt att fråga om, det håller du väl på till imorgon?

-Haha, jag gör väl det.

Trolig laguppställning mot Almtuna:

Målvaktsval ej offentliggjort

Backpar

Daniel Norbe – Olli Vainio

Viktor Grahn – Julius Bergman

Henrik Malmström – Veeti Vainio

Kedjor

Marcus Eriksson – Filiph Engsund – Linus Videll

Ludwig Blomstrand – Christopher Liljlewall – Sebastin Dyk

Viktor Liljegren – Dominic Turgeon – Emil Alba

William Wiå – Jacob Bjerselius – Jacob Dahlström

Extra: Egor Polin

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 oktober 2023 16:38
Senast uppdaterad: 3 oktober 2023 17:28

Brand i trapphus i Blombacka – Släcktes snabbt

brandbild räddningstjänst .

Arkivbild: Shamash Oyal

Strax innan 17-tiden larmades räddningstjänsten till Blombacka. Enligt de första initiala larmrapporterna från SOS Alarm, uppstod en en brand i trapphus i ett flerfamiljshus på Fjärilsstigen.

Det var på tisdagseftermiddagen som flera räddningsenheter larmades till Blombacka. När räddningstjänsten kom fram, bekräftades det att ett paket brann i ett trapphus.

-Vi larmades till platsen och det visade sig vara ett paket som ska börjat brinna, säger Räddningstjänstens operatör till Telgenytt.

Branden släcktes innan den hann sprida sig till någon av de närliggande lägenheterna. Vad som orsakade branden är i nuläget oklart

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 oktober 2023 16:25
Senast uppdaterad: 3 oktober 2023 16:26

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors