Företag i fokus:

KLART: Här är bolagen som utför hemtjänst i Södertälje

2022_05_hemtjanst

Foto: Pixnio

Efter en långdragen upphandling står det nu klart vilka som bedriver hemtjänst i Södertälje kommande fyra år. Eveo, SAAND samt den kommunala hemtjänsten i Södertälje.

Var fjärde år upphandlar Södertälje kommun hemtjänsten som berör cirka 1850 personer som ger nya, som befintliga, aktörer att ansöka om att vara hemtjänstutförare i kommunen. Med det kommunala bolaget har det tidigare varit fyra aktörer.

Från 2018 till 2022 verkade Södertälje kommun själva, Attendo, Aros och Eveo. Inför den nya upphandlingen uteslöts Aros av juridiska skäl och Attendo valde att inte medverka.

– Vi har valt att inte lämna anbud för hemtjänst i Södertälje. Vi kommer att samverka med nya utförare för att övergången ska bli så trygg som möjligt för både medarbetare och kunder. De medarbetare som väljer att stanna inom Attendo kommer att erbjudas arbete i andra kommuner där vi verkar, sade Linda Bengtsson, presschef på Attendo, till Telgenytt.

Under torsdagen presenterade Södertälje kommun de nya utförarna. Den enda nya aktören blir SAAND, Eveo och kommunen själva som kommer att utföra hemtjänstinsatser från och med från 1 december 2022.

Läs även – Attendo lämnar hemtjänsten i Södertälje

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 oktober 2022 13:20
Senast uppdaterad: 3 september 2023 16:43

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors