Företag i fokus:

Annons

Lyxhotellet skapar 80 nya arbetstillfällen – Anställer lokalt

IMG_4758

Michelle Karlsson, Maria Hagberg, Anders Edlund och Mai Mikkola från Elite Hotel på plats under kompetensmässan. Foto: Alex Ataseven.

Snart planerar Elite att slå upp portarna till nya hotellsatsning i Astras gamla huvudkontor på Västra Mälarehamnen som skapar minst 80 arbetstillfällen.

Nu pågår rekrytering för att anställa personer med rätt kompetens där lyxhotellet främst planerar att rekrytera lokalt.

– Vi kommer skapa minst 80 arbetstillfällen och ser mycket fram emot att få bidra till Södertäljes rika näringsliv. För oss är det viktigt att främst kunna rekrytera lokalt, och det är redan väldigt många ansökningar av nyfikna, dedikerade och passionerade södertäljebor som har strömmat in till oss, säger hotelldirektören Steffen Sander till Telgenytt.

Just nu byggs och donas det för fullt i Astras gamla huvudkontor på Västra Mälarehamnen. När bygget står klart kommer hotellet bland annat ha flera restauranger, koncernens egna spakoncept Vana Spa, 161 rum och sviter i nio olika prisklasser och flera konferenslokaler.

Hotelldirektören Steffen Sander. Foto: Alex Ataseven.

Föregående vecka befann sig Elie Hotel på plats när Kompetensmässan hölls på Science Park i Södertälje efter ett uppehåll på två år.

– Vi rekryterar för fullt och söker folk med rätt kompetens, berättade Anders Edlund på Adastrabyelite till Telgenytt.

Elite planerar att rekrytera personal med personliga egenskaper, men samtidigt stänger de inte dörren för personer som inte har tidigare erfarenhet av just hotell- och restaurangbranschen.

– Vi lägger mest vikt vid värdskap och gästbemötande, samt driv och motivation, säger Steffen och fortsätter. Det finns oerhört många guldkorn och riktiga serviceambassadörer och gästproffs i Södertälje med omnejd, som är varmt välkomna att tillsammans med oss sätta vårt destinationshotell på kartan, avslutar han, säger Steffen Sanders.

Läs även: – Investerat 500 miljoner på hotellet – ”Vi har en långsiktig 100-årsplan”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 oktober 2022 04:00
Senast uppdaterad: 10 oktober 2022 21:15

Tufft för NIF – måstematch väntar

IMG_6550

Det går tungt för NIF resultatmässigt och nu kan stjärnans säsong vara i fara. Foto: RG Foto-Media

Det väntas bli en tuff batalj mellan de två nykomlingarna som ställs mot varande i den elfte omgången av SSL. Karlstad som avancerade till högsta serien i våras, efter att ha slagit ut Visby med 3–0 i matcher, har en bra utgångsposition att dra ifrån det nedre träsket av tabellenoch eventuellt hamna på en slutspelsplats. 

Hemmalaget Nykvarn kommer senast från en klar förlust mot Linköping på bortaplan. Nykvarn, som hade en tung förstaperiod på många sätt, fick först superstjärnan Valdemar Ahlroth skadad efter 3 minuters spel och sedan hamna i underläge med 4–0. En minst sagt tuff uppförsbacke för NIF som för övrigt fick flera spelare skadade under matchens gång.

Lagkaptenen Karljohan Ahlroth fick man se med en inlindad arm och Markus Jonsson klev av haltandes i slutminuten. Det återstår att se om dessa två kommer till spel på söndag. 
Enligt uppgifter gällande Valdemar Ahlroths skada så har det inte kommit någon dom hur pass länge Ahlroth blir borta. Återigen tvingas tränaren Nicklas Hedstål göra förändringar på grund av skador.

#29 Markus Jonsson. Foto: RG Foto-Media

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Helsingborg och den klara förlusten mot Linköping så är hemmalaget i stort behov av att kliva högre upp i tabellen för att inte riskera att på nedflyttningsplats. Det skiljer sig 1 poäng mellan lagen som är på säker på mark och det väntas bli en tuff batalj där det historiskt har spelats fysiskt mellan dessa lag i Allsvenskan. Snart har NIF mött alla lag och man vill sätta sig i en bättre sitts inför kommande returmatcher.

Karlstads tränare och Färjestadsikonen Peter Nordström har en gedigen hockeybakgrund, både som spelare och tränare. Nordström som tog över rollen som huvudtränare 2021 har sedan dess applicerat sin spelfilosofi och gjort förändringar för att lyfta fram det ”nya” Karlstad. I truppen har Nordström med sig rutinerade spelare som under åren har burit Karlstad. En av dessa som publiken bör ha extra koll på är Anton Vestlund. En spelare som kan kliva fram i svåra situationer och leverera när det behövs som mest.
Värt att notera är att Karlstads lagkapten som missade de inledande matcher pga. skada har noterats för 9 poäng på 5 spelade matcher.

Topp 3 interna poängligan – Karlstad

– #77 Anton Vestlund 18 poäng
– #37 Simon Sjögren 13 poäng
– #11 Johan Palmqvist 11 poäng

Topp 3 interna poängligan – Nykvarn

– #23 Hampus Ahrén 10 poäng
– #20 Valdemar Ahlroth 9 poäng
– #29 Markus Jonsson 9 poäng

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 3 december, matchstart 17:00.
Säkra din plats när Nykvarn tar emot Karlstad här.

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 17:33
Senast uppdaterad: 2 december 2023 17:33

Rådjur påkört av pendeltåg – Flyttades snabbt från spåret

Tåg pendel 1 Foto: Alex Isa

Arkivbild

Ett tåg kolliderade med ett rådjur under lördagen i Järna, men enligt polisens uppgifter ska trafiken inte ha påverkats av incidenten.

En viltolycka inträffade i Järna under lördagen när ett pendeltåg körde på ett rådjur.

Olyckan ägde rum vid 12:30-tiden men rapporteras inte ha haft någon större påverkan på tågtrafiken i området. Tack vare snabba insatser kunde rådjuret snabbt flyttas från spåret, vilket förhindrade längre störningar i trafiken.

– En så kallad ”felavhjälpare” har flyttat råduret ut i skogen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Ingen person skadades i incidenten, och trafikflödet kunde fortsätta som normalt strax efter händelsen.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 13:41
Senast uppdaterad: 2 december 2023 13:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors