Företag i fokus:

Annons

Lyxhotellet skapar 80 nya arbetstillfällen – Anställer lokalt

IMG_4758

Michelle Karlsson, Maria Hagberg, Anders Edlund och Mai Mikkola från Elite Hotel på plats under kompetensmässan. Foto: Alex Ataseven.

Snart planerar Elite att slå upp portarna till nya hotellsatsning i Astras gamla huvudkontor på Västra Mälarehamnen som skapar minst 80 arbetstillfällen.

Nu pågår rekrytering för att anställa personer med rätt kompetens där lyxhotellet främst planerar att rekrytera lokalt.

– Vi kommer skapa minst 80 arbetstillfällen och ser mycket fram emot att få bidra till Södertäljes rika näringsliv. För oss är det viktigt att främst kunna rekrytera lokalt, och det är redan väldigt många ansökningar av nyfikna, dedikerade och passionerade södertäljebor som har strömmat in till oss, säger hotelldirektören Steffen Sander till Telgenytt.

Just nu byggs och donas det för fullt i Astras gamla huvudkontor på Västra Mälarehamnen. När bygget står klart kommer hotellet bland annat ha flera restauranger, koncernens egna spakoncept Vana Spa, 161 rum och sviter i nio olika prisklasser och flera konferenslokaler.

Hotelldirektören Steffen Sander. Foto: Alex Ataseven.

Föregående vecka befann sig Elie Hotel på plats när Kompetensmässan hölls på Science Park i Södertälje efter ett uppehåll på två år.

– Vi rekryterar för fullt och söker folk med rätt kompetens, berättade Anders Edlund på Adastrabyelite till Telgenytt.

Elite planerar att rekrytera personal med personliga egenskaper, men samtidigt stänger de inte dörren för personer som inte har tidigare erfarenhet av just hotell- och restaurangbranschen.

– Vi lägger mest vikt vid värdskap och gästbemötande, samt driv och motivation, säger Steffen och fortsätter. Det finns oerhört många guldkorn och riktiga serviceambassadörer och gästproffs i Södertälje med omnejd, som är varmt välkomna att tillsammans med oss sätta vårt destinationshotell på kartan, avslutar han, säger Steffen Sanders.

Läs även: – Investerat 500 miljoner på hotellet – ”Vi har en långsiktig 100-årsplan”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 oktober 2022 04:00
Senast uppdaterad: 10 oktober 2022 21:15

Dyr elanvändning väntar Nykvarn och Södertäljebor

artur-zudin-jmXR3DPlt1U-unsplash.jpg_1800

Foto: Artur Zudin, Unsplash.

Elpriset i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, stiger i morgon till 3,90 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan den 7 september.

Dygnspriset på el är i morgon, den 29 november, 3,90 kronor enligt den nordiska elbörsen Nordpool. Inte sedan den 7 september har dygnspriset varit lika högt. Jämfört med i dag stiger elpriset med hela 1,85 kronor kWh.

Hushåll och företag i kommunerna med timdebiterade avtal betalar som mest 5,45 kronor per kWh mellan klockan 17 och 18 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 7,27 kronor per kWh under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 15 kronor för den som har ett elavtal med timpris. Under den billigaste timmen mellan klockan ett och två skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 6 kronor.

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,22 kronor per kWh och nådde aldrig högre än 2,05 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,21 kronor per kWh, alltså ungefär sex gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,79 kronor per kWh.

Även om priserna är höga i morgon, så betalar hushåll och företag i södra Sverige ännu mer. Där ligger priset på 3,90 kronor i snitt med 5,45 kronor som max.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 19:45
Senast uppdaterad: 28 november 2022 20:02

MINGELBILDER v.47 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0038

Se även: – Mingelbilder v.46

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 16:37
Senast uppdaterad: 28 november 2022 16:48

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)