Företag i fokus:

David Winerdahl fråntas rollen som KDs gruppledare

DAVID

Foto: Södertälje kommun.

Under torsdagskvällen höll Kristdemokraterna i Södertälje ett styrelsemöte som resulterade i att David Winerdal fråntogs rollen som gruppledare för KD.

KDs nya gruppledare blir Anna-Tuulia Syrjänen som tar över efter Winerdahl.

– Det är glädjande att vi i dag utsett Anna-Tuulia Syrjänen att leda och utveckla vårt politiska arbete i Södertälje. Anna-Tuulia har ett stort engagemang och är respekterad inom Kristdemokraterna, sade Robert Halef i ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

David Winerdahl petades av styrelsen bara dagar efter valet. Till LT, berättar den tidigare gruppledaren att beskedet kommer som en chock, men vad beslutet grundar sig vill han dock inte gå in på.

– Jag har inte förtroendet kvar från KD. Det är egentligen bara det, säger Winerdahl till tidningen.

Den som istället fått styrelsens förtroende är 37-åringen Anna-Tuulia Syrjänen som tillsätts som partiets nya gruppledare.

– Jag känner mig tacksam och ödmjuk över att ha blivit vald till att leda KDs team i kommunen och ser fram emot att fortsätta arbetet med att göra Södertälje till en ännu bättre kommun att leva och arbeta i, säger Syrjänen.

Läs även – Stor kritik mot KD efter beskedet – ”Det här är ett svek”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 september 2022 00:48
Senast uppdaterad: 16 september 2022 01:03

JUST NU: Flera skadade i bostadsområde – Två gripna

Sham

Foto: Shamash Oyal

En stor polisinsats pågår i Lina Hage där ett misstänkt grovt brott utreds. Enligt uppgifter till Telgenytt har flera personer skadats. Flera personer har dessutom gripits i samband med händelsen.

Polisen är för närvarande på plats med flera patruller i en omfattande insats i Lina Hage efter larm om grovt brott.

– Vi kommer till platsen och kunde konstatera att något har inträffat som vi misstänker är ett grovt brott. Jag kan inte gå in på detaljer om exakt vilket brott det rör sig om i nuläget på grund av omständigheterna, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

(Annonslänk)

Händelsen, som inkom till polisen runt klockan 20 på tisdagen, resulterade i att ett stort område spärrats av och har lett till att flera personer frihetsberövats, något som polisens talesperson bekräftar för Telgenytt.

– Vi har frihetsberövat två personer och för tillfället söker vi inte efter fler gärningsmän.

Enligt källor till Telgenytt har minst två personer förts till sjukhus för vård efter händelsen. Polisen håller dock detaljerna om skadeläget och brottet under sträng sekretess för närvarande. Ytterligare information om det misstänkta brottet och de inblandade är fortsatt okänd, och polisen är försiktig med att dela information medan utredningen pågår.

– Det är en fråga som jag inte kan svara på, säger polisen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 april 2024 21:10
Senast uppdaterad: 23 april 2024 21:10

Popstjärnan bokad som första artist till Södertäljedagarna

Namnlost-1

Cazzi Opeia.
Pressbild: Anna-Lena Ahlström

Södertäljedagarna, tidigare känd som Södertäljefestivalen, har offentliggjort sin första artist. Popstjärnan Cazzi Opeia, känd från Melodifestivalen och American Song Contest, kommer att uppträda på Stora Torget.

Södertäljedagarna, tidigare känd som Södertäljefestivalen, har offentliggjort sin första artist för årets evenemang. Popstjärnan Cazzi Opeia, känd från Melodifestivalen och American Song Contest, kommer att uppträda på Stora Torget.

Södertäljedagarna är den nya benämningen på den årliga stadsfesten i Södertälje, som anpassas till stadens ekonomiska och strukturella förändringar. Årets evenemang, som hålls mellan den 30 augusti och 1 september, markerar en paus från den traditionella festivalens storlek, med planer på att återvända fullt ut 2025.

(Annonslänk)

– Vi är jätteglada att kunna presentera Cazzi Opeia till Södertäljedagarna! Hon har en fantastisk energi och kommer bjuda på en härlig show i city, säger Malin Eriksson, Event- och kundansvarig, Södertälje City

Cazzi Opeia, som egentligen heter Moa Anna Maria Carlebecker, har gjort sig känd inom musikvärlden genom sina framgångar i både amerikanska och europeiska musiktävlingar. Hon var en av låtskrivarna till Loreens vinnande bidrag ”Tattoo” i Eurovision Song Contest och har även själv tävlat i Melodifestivalen där hon nådde en nionde plats i finalen 2022.

Förutom Cazzi Opeia kommer Södertäljedagarna att erbjuda en rad andra attraktioner, inklusive matstånd, utställare och olika aktiviteter. Festivalen, som är öppen för alla och gratis att besöka, utlovar en helg fylld med underhållning och kultur mitt i Södertäljes hjärta, på Stora Torget.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 april 2024 19:51
Senast uppdaterad: 23 april 2024 19:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors