Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Rädda kullen på Slussholmen

2022_04_10CA43D2-E067-427C-A458-20B84496F67B

Foto: Alex Ataseven.

I ett reportage om Slussholmen var en huvudpunkt att kullen som ligger mitt på Slussholmen skulle jämnas med marken vilket vi tycker vore mycket olyckligt.

Kullen behöver förstår snyggas upp och befrias från parkerade bilar men har utmärkta möjligheter att bli en central punkt på Sluss-holmen med den finaste utsikten i hela innerstaden, både över Maren och Slussen.

Detta blir den enda plats där man kan se slussningen på nära håll i framtiden eftersom andra sidan blir förbyggd av Sjöfartsverkets nya byggnader.

Kullen har en stor yta som rymmer parkyta med sittbänkar och bord där man kan äta matsäck men också ett café och en glasskiosk. Kullens norra sida kan bli en utmärkt pulkabacke och också förses med rutschkanor. De fina stenmurarna vid släntfoten måste bevaras.

Kulturhistoriska föreningen anser också att kättingarna och granitpollarna måste bevaras. Gatan med rejäl gångbana liksom gångbryggan bör behållas i nuvarande läge– det finns ingen anledning att förändra den som tidigare föreslagits.

Däremot vore det önskvärt att vid ombyggnaden av stenvalvsbron göra en större passage med en handdriven minisluss så att småbåtar kan ta sig in i Maren den vägen när nivåskillnaden mellan kanalen och Maren inte är så stor.

Kulturhistoriska Föreningen i Södertälje och Föreningen Vårda Södertälje

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 20:33

Sprängning riktad mot person med tidigare kopplingar till kriminella

IMG_4512

Foto: Shamash Oyal

En man i 30-årsåldern, tidigare kopplad till kriminella kretsar i Södertälje, tros vara måltavlan för sprängdåden i ett villaområde vid Västergård, rapporterar Lt.

Inom loppet av några dagar inträffade sprängdåd i ett villaområde i Södertälje. I det första fallet, exploderade en mindre anordning, men den ansågs vara ofarlig.

I det andra fallet, där boende i en annan villa larmade om ett föremål utanför bostaden, lyckades det nationella bombskyddet säkra det misstänkta farliga objektet. Men strax före midnatt på fredagskvällen detonerade en bomb vid samma adress, men mot en annan bostad.

Enligt Lt är den misstänkta måltavlan, där detonationen inträffade, en man som tidigare har varit involverad i kriminella kretsar, men mannen ska inte vara intresserad av att samarbeta med polisen i deras utredningsarbete.

Polisen är på plats i det berörda villaområdet. Foto: Shamash Oyal

Enligt tidningen har mannen tidigare blivit dömd till tre års fängelse för grov utpressning, men senare friades av hovrätten. Efter detta har han inte varit inblandad i liknande utredningar.

Under fredagskvällen ska detonationen inträffat vid mannens bostad och orsakade mindre skador. Ingen person rapporteras ha blivit skadad i samband med sprängningen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts vilket blir det tredje fallet på tre dagar i villaområdet, men för tillfället har inga misstänkta personer gripits.

Polisen ser samband mellan incidenterna.

– Vi ser att händelserna hör ihop på något sätt. Vi ser kopplingar till den grova kriminaliteten. Vi jobbar med att få fram motivet men det är inget jag kan kommentera just nu, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till Aftonbladet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 15:13
Senast uppdaterad: 23 september 2023 15:13

Sköldpadda hittad av polisen vid avfart i Södertälje

Sköld

Foto: Polisen.

Strax före klockan 13 gjorde en polispatrull i Södertälje en oväntad upptäckt – en sköldpadda som hade kommit ut på E4:an.

Även i juli, tidigare under sommaren, blev en sköldpadda hittad i Södertälje. Den gången påträffades den på Tvetavägen av en privatperson som sedan lämnade in den till polisstationen i Södertälje. Nu, i en liknande händelse, hittades en sköldpadda på E4:an vid avfarten Södertälje Syd.

Enligt polisens information mår djuret bra och har blivit omhändertaget. Polisen misstänkte att det var en havssköldpadda. Sköldpaddan, som var ungefär 30 centimeter lång, misstänkte vara en havssköldpadda som nu transporterats till en djurpark och vårdats av personalen där.

Det är fortfarande oklart hur sköldpaddan hamnade på vägbanan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 13:30
Senast uppdaterad: 23 september 2023 13:30

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors