Annons

Advokatbyrån
LexSeven

Metin ataseven

Advokat & notarius publicus

Metin Ataseven

Rädda kullen på Slussholmen

2022_04_10CA43D2-E067-427C-A458-20B84496F67B

Foto: Alex Ataseven.

I ett reportage om Slussholmen var en huvudpunkt att kullen som ligger mitt på Slussholmen skulle jämnas med marken vilket vi tycker vore mycket olyckligt.

Kullen behöver förstår snyggas upp och befrias från parkerade bilar men har utmärkta möjligheter att bli en central punkt på Sluss-holmen med den finaste utsikten i hela innerstaden, både över Maren och Slussen.

”Enda plats där man kan se slussningen på nära håll”

Detta blir den enda plats där man kan se slussningen på nära håll i framtiden eftersom andra sidan blir förbyggd av Sjöfartsverkets nya byggnader.

Kullen har en stor yta som rymmer parkyta med sittbänkar och bord där man kan äta matsäck men också ett café och en glasskiosk. Kullens norra sida kan bli en utmärkt pulkabacke och också förses med rutschkanor. De fina stenmurarna vid släntfoten måste bevaras.

”Passage med en handdriven minisluss så att småbåtar kan ta sig in i Maren”

Kulturhistoriska föreningen anser också att kättingarna och granitpollarna måste bevaras. Gatan med rejäl gångbana liksom gångbryggan bör behållas i nuvarande läge– det finns ingen anledning att förändra den som tidigare föreslagits.

Däremot vore det önskvärt att vid ombyggnaden av stenvalvsbron göra en större passage med en handdriven minisluss så att småbåtar kan ta sig in i Maren den vägen när nivåskillnaden mellan kanalen och Maren inte är så stor.

Kulturhistoriska Föreningen i Södertälje och Föreningen Vårda Södertälje

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 17 april 2022 00:00

Polisen ryckte ut efter larm om smällar från vapen i Södertälje

polishelikopter

Arkivbil: Shamash Oyal.

På måndagskvällen inkom uppgifter om en misstänkt skottlossning i utkanten av Södertälje. 

Enligt polisens uppgifter ska den misstänkta skottlossningen ägt rum vid Tysslingeområdet.

Det var vid 21-tiden som inringare hört smällar i Tysslinge varpå en stor polisinsats inleddes med bland annat polishelikopter.

– Personer hade hört knallar från ett vapen i Tysslingeomårdet, så vi arbetade med ett antal patruller och helikopter, säger Daniel på polisen till Telgenytt.

I samband med larmet arbetade flera patruller med att undersöka ljudens ursprung som kort därefter lokaliserades. Det visade sig vare en man med vapenlicens som hade avlossat sitt jaktvapen.

Polisen befinner sig just nu på platsen och undersöker händelsen, men det är i nuläget oklart om vapnet brukats på sådant vis att det kommer leda till en anmälan.

– Det är inte helt klart om det blir en anmälan eller inte, vi fortsätter att arbeta med den delen, säger polisen till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 augusti 2022 20:43
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 20:43

Dog efter att ha rånats och misshandlats – Två män döms till fängelse

297214428_1453398985193662_2236672990594494739_n

Foto: Polisens förundersökning.

I vintras omkom en 30-årig man efter att ha blivit lurad till en plats i Södertälje där han rånades och misshandlades till döds. Två män dömdes till fängelse, men den tredje friades i hovrätten.

Det var den 6 januari 2022 som några personer satt i en bar i centrala Södertälje och umgicks. Då bestämde två av männen att råna 30-åringen och lurade honom till Linanäs.

30-åringen trodde dock att han skulle få skjuts till en annan adress, men väl i bilen påstod männen att de först skulle träffa en person för att hämta alkohol.

Men istället kördes han till en plats där han misshandlades brutalt.

Väl framme Vid Linanäs Marina blev 30-åringen misshandlad, rånad och lämnades medvetslös på platsen utan skor i minusgrader.

Gärningsmännen lyckades få med sig mobil, skor och kontanter och därefter återvänder de till baren där de tidigare druckit öl ihop.

De dömda männen sitter med 30-åringen innan han kidnappas, rånas och misshandlas. Foto: Polisens förundersökning.

Efter händelsen ska minst en av männen uppmärksammats med trasiga knogar och enligt vittnesuppgifter ska männen dagen efter ha varit ”glada men lite skrytiga” och sagt bland annat att ”han förtjänade stryk”.

30-åringen misshandlades så svårt att han sex dagar efter händelsen omkom till följd av sina skador.

Totalt åtalades tre män för rån och vållande till annans död efter händelsen. Två av männen dömds till fängelse, men den tredje friades.

Hovrätten fastställer nu straffet mot en 29-åring till två års fängelse för rån och vållande till annans död och en 30-åring man döms till ett år och tre månaders fängelse för medhjälp till rån.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 augusti 2022 18:32
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 18:32

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors