Företag i fokus:

Rädda kullen på Slussholmen

2022_04_10CA43D2-E067-427C-A458-20B84496F67B

Foto: Alex Ataseven.

I ett reportage om Slussholmen var en huvudpunkt att kullen som ligger mitt på Slussholmen skulle jämnas med marken vilket vi tycker vore mycket olyckligt.

Kullen behöver förstår snyggas upp och befrias från parkerade bilar men har utmärkta möjligheter att bli en central punkt på Sluss-holmen med den finaste utsikten i hela innerstaden, både över Maren och Slussen.

Detta blir den enda plats där man kan se slussningen på nära håll i framtiden eftersom andra sidan blir förbyggd av Sjöfartsverkets nya byggnader.

Kullen har en stor yta som rymmer parkyta med sittbänkar och bord där man kan äta matsäck men också ett café och en glasskiosk. Kullens norra sida kan bli en utmärkt pulkabacke och också förses med rutschkanor. De fina stenmurarna vid släntfoten måste bevaras.

Kulturhistoriska föreningen anser också att kättingarna och granitpollarna måste bevaras. Gatan med rejäl gångbana liksom gångbryggan bör behållas i nuvarande läge– det finns ingen anledning att förändra den som tidigare föreslagits.

Däremot vore det önskvärt att vid ombyggnaden av stenvalvsbron göra en större passage med en handdriven minisluss så att småbåtar kan ta sig in i Maren den vägen när nivåskillnaden mellan kanalen och Maren inte är så stor.

Kulturhistoriska Föreningen i Södertälje och Föreningen Vårda Södertälje

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 20:33

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors