🕝 1 minuter
14-åring stoppades av polis - Bar på skarpladdad pistol
Publicerad 13 oktober 2022 06:00
Uppdaterad 14 oktober 2022 16:23

Foto: Shamash Oyal.

Fem skjutningar under loppet av två veckor, tre med dödligt utgång.

Oron av att våldet eskalerar sprider sig bland Södertäljeborna samtidigt som Lt rapporterar att en 14-åring pojke stoppats av polis med en skarpladdad pistol.

– Huvudfokuset är att den unge personen omhändertas av oss omedelbart och överlämnas till socialtjänsten. Därefter äger de insatsen och åtgärderna kring honom, eftersom han inte är straffmyndig, säger Calle Kos, förundersökningsledare i ungdomsgruppen hos Södertäljepolisen till Lt. 

I samband med den våldsspiral som slagit ner i Södertälje har stora polisiära resurser skickats till staden för att få bukt på problemet. Så sent som i tisdags var även avgående statsministern, Magdalena Andersson, på besök i Södertälje där hon uttryckte sin oro.

– Vi måste kyla ned läget här och nu, men sen måste vi långsiktigt jobba emot gängen, sade Andersson(S) under besöket i Stadshuset.

Nu framkommer det uppgifter till Lt att en minderårig pojke stoppades med en skarpladdad pistol under fredagen föregående vecka. Men om pojken har en koppling till konflikten som pågår i Södertälje är i nuläget oklart. 

– Att en person under 15 år åker runt med ett vapen i närheten av konflikten, det är klart att det finns vissa teorier om att det ingår i konflikten, säger Kos till tidningen.

Dela artikeln