🕝 1 minuter
UPPGIFTER: Larm om bombhot mot skola i Nykvarn
Publicerad 3 februari 2023 13:33
Uppdaterad 3 februari 2023 14:00

BildFoto/: Google/Pressbild polisen.

Elever på Lillhagaskolan i Nykvarn skickas hem efter larm om hot mot skolan. Strax efter lunch befann polisen sig på plats för att kontrollera uppgifterna.

Vid 12-tiden på fredagen ryckte polisen ut till Lillhagaskolan efter uppgifter om en hotfull situation. Enligt uppgifter till Telgenytt ska alla elever ha skickats hem i samband med larmet, samt att flera föräldrar uttryckt oro. Enligt en uppgiftslämnare rörde det sig om ett bombhot.

Polisen ryckte snabbt ut till skolan med flera enheter och genomsökte området, men kunde konstatera att det inte rörde sig om något bombhot.

– Det är fel, men vi har däremot varit på plats och kontrollerat vissa förehavande på skolan, säger polisens presstalesperson Ola Österling till Telgenytt.

Enligt uppgifter till Lt fick skolan uppgifter om en möjlig hotbild, men vad det rör sig om vill de i nuläget inte gå in på och hänvisar till polisen.

– Skolan har stängt, det är en försiktighetsåtgärd utifrån informationen som har kommit in, men det föreligger ingen som helst fara i läget nu, vad jag har fått till mig. Därför är bedömningen att skolan kan öppna på måndag som vanligt, säger Susanne Fritz, utbildningschef på kommunen till LT.

Strax efter klockan 13:00 meddelade polisen att man är klar på platsen och har lämnat.

Dela artikeln