🕝 1 minuter
UPPGIFTER: Barn misstänks ligga bakom samtliga bilbränder - En person gripen
Publicerad 23 augusti 2023 19:36
Uppdaterad 23 augusti 2023 20:14

Foto: Shamash Oyal / Läsarbilder

Lunagaraget har på kort tid drabbats av en oroande serie bilbränder. Enligt uppgifter till Telgenytt misstänks en tonåring ligga bakom samtliga bilbränder.

Tre bränder med endast två dagars mellanrum. De misstänkt anlagda bränderna, som inträffade den 19 augusti, 21 augusti och senast idag strax efter klockan 17:00, har fått boende i området att känna en otrygghet.

Enligt källor till Telgenytt rör sig om medvetet anlagda bränder och att misstankarna riktas mot en tonåring som stoppats av polisen vid samtliga tillfällen. En person som bor i närheten av Lunagaraget har berättat för Telgenytt att tonårigen har setts vid samtliga tre bränder och ska även ha blivit stoppad av polis i området.

Vid ett tillfälle ska barnet, som bedöms enligt källor vara omkring 13-14 år gammalt, även ha setts komma ut från Lunagaraget.

Barnets mamma på plats enligt uppgifter.
Även idag befann sig barnet på plats och stoppades av polisen, och precis som vid tidigare tillfällen ska tonåringens mamma ha funnits på platsen, men hon ska ha anlänt kort därefter.

Polisen har ännu inte gått ut med någon officiell kommentar om ärendet, men det finns misstankar om att bränderna var anlagda.

Ingen person har rapporterats skadad i samband med händelserna.

Uppdatering:

Polisen bekräftar på onsdagskvällen att en 16-17-årig flicka har gripits.

– Vi har inlett en förundersökning och flickan misstänks för mordbrand, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Läs även: – BILDEXTRA / TV: Kraftig brand i Lunagaraget – igen

(Annonslänk)

Dela artikeln