🕝 2 minuter
Livstidsdömd Södertäljebo överklagar domen till hovrätten
Publicerad 5 juni 2024 19:02
Uppdaterad 5 juni 2024 19:02
Foto: Alexander Isa

Södertäljebon som i måndags dömdes till livstids fängelse för dubbelmordet i Farsta Centrum överklagar nu sin dom till hovrätten, rapporterar SVT Nyheter.

Det var den 10 juni 2023 som en masskjutning inträffade i Farsta Centrum. Totalt avlossade den maskerade personen 21 skott med en Kalasjnikov mot en grupp människor vid tunnelbaneuppgången, och sex personer träffades av skott eller splitter.

Två personer, 15 och 43 år gamla, miste sina liv till följd av skottskadorna.

Efter en intensiv biljakt lyckades polisen stoppa en orange BMW i Järna och gripa två personer i fordonet, varav en var skriven i Södertälje. Totalt kopplades fyra män, samtliga i 20-årsåldern, till det kriminella nätverket Foxtrot och dömdes för sin inblandning. Två av dem, inklusive 19-åringen från Södertälje, fick livstids fängelse för mord, försök till mord och framkallande av fara för annan.

Nu väljer den dömde Södertäljebon att överklaga sin dom till hovrätten.

Södertäljebon greps i Järna förra året efter en stor polisjakt. Foto: Läsarbild/Polisen

Enligt SVT Nyheter Södertälje hävdar hans advokat att en alternativ gärningsman ursprungligen skulle utföra dådet men hoppade av i sista stund, vilket ledde till att Södertäljebon tog uppdraget utan att veta att det rörde sig om en masskjutning. Enligt 19-åringen skulle uppdraget vara ett planerat rån, men det utvecklades till något han inte var beredd på.

– Min klient har inte haft uppsåt utan han får i uppdrag att köra dit han blir tillsagd, ovetandes om det som planerats, säger 19-åringen försvarsadvokat, Mark Safaryan, till SVT Nyheter.

Vidare ska skytten i förhör ha uppgett att Södertäljebon var ovetande om den faktiska planen.

Dela artikeln