🕝 1 minuter
Två häktade efter det stora vapenbeslaget i Södertälje
Publicerad 29 april 2023 19:11
Uppdaterad 20 september 2023 12:29

Foto: Alexander Isa.

En kvinna och man har häktats efter att en stora vapengömma hittades i en villa vid Grusåsen i Södertälje. Tillslaget ska enligt Dagens Nyheter vara en del av den nationella operationen Frigg och verkar ha varit en gemensam insats.

Polisen gjorde nyligen ett stort vapenbeslag i en garagebyggnad som tillhör en villa i Södertälje. Över 20 skjutvapen, inklusive automatvapen och pistoler, hittades på platsen. Detta kan vara det största vapenbeslaget på många år enligt källor till Aftonbladet.

Vid tillslaget greps tre personer och narkotika hittades också på platsen varav två har häktats.

En av de misstänkta, en 26-årig kvinna från Norrköping, och den andra, en 46-årig man från Södertälje, som är medborgare i ett annat europeiskt land. Båda misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott och synnerligen grovt vapenbrott.

Den misstänkta mannen är känd av polisen sedan tidigare och ska enligt uppgifter till inte vara kopplad till något kriminellt nätverk i Södertälje.

Insatsen ska enligt DN vara en del av den nya nationella operationen mot gängen – Operation Frigg. Den beskrivs som en av de största hittills enligt och ledde polisen fram till det stora beslaget i Södertälje.

– Det var ett väldigt bra polisarbete. Jag kan bekräfta att det handlar om både vapen och narkotika men jag vill inte gå inte på några detaljer av förundersökningstekniska skäl, säger Henrik Dahlström, operationsledare på polisen till DN.

Läs även: – Här hittade polisen en stor vapengömma

Dela artikeln