🕝 1 minuter
Tre personer sköts i Hovsjö – Sju personer åtalas
Publicerad 28 maj 2024 17:00
Uppdaterad 28 maj 2024 17:30

I december sköts tre personer mitt i ett bostadsområde i Hovsjö. Nu åtalas sju personer för mordförsök och ytterligare fem personer för inblandning i händelsen.

Den 9 december skottskadades tre unga män i Hovsjö, där en 16-åring skadades så allvarligt att han var nedsövd i flera månader. Efter skjutningen grep polisen flera misstänkta, inklusive en minderårig som häktades på sannolika skäl för försök till mord och grovt vapenbrott. Två män, som häktades i sin utevaro, greps senare av spansk polis i Barcelona.

Nu åtalas totalt sju personer för inblandning i skjutningen i Hovsjö. Två män åtalas för mordförsök, medan fem personer åtalas för medhjälp och andra brott relaterade till händelsen.

En av de åtalade, en 16-åring medborgare i ett annat land, misstänks även vara inblandad i narkotikarelaterade konflikter mellan kriminella gäng i Södertälje. Socialtjänsten upptäckte detta i slutet av 2022, vilket ledde till att han omedelbart tvångsomhändertogs och placerades på en annan ort. Han åtalas tillsammans med en man i 20-årsåldern som misstänks ha hållit i skjutvapnet. Enligt åtalet har de båda agerat tillsammans och i samförstånd när de avlossade ett tiotal skott mot en sällskap på sex ungdoma.

20-åringen greps i Barcelona tillsammans med en 22-åring skriven i Nykvarn. Enligt polisen var deras destination Marocko, men de greps i Spanien innan de nådde målet.

”Det har varit ett intensivt utredningsarbete i dessa fem månader sedan skjutningen, där lokalpolisens fulla bredd av funktioner med spanare, analytiker, tekniska utredare, ekonomiska utredare och underrättelseenhet använts.”, skriver polisen i ett inlägg på sociala medier.

Nu åtalas 16-åringen och 20-åringen för försök till mord. De övriga fem personerna åtalas för medhjälp till mordförsök samt grovt skyddande av brottsling.

BILDEXTRA: Skjutningen i Hovsjö

Dela artikeln