🕝 2 minuter
Tre mord, sex personer häktade - "Mycket allvarligt läge"
Publicerad 16 oktober 2022 14:54
Uppdaterad 16 oktober 2022 14:54

Foto: Shamash Oyal

Fem skjutningar inträffade på drygt två veckor i Södertälje – Tre mord, två mordförsök och flera frihetsberövade.

I samband med våldsspiralen har stora polisiära resurser skickats till staden för att bryta våldsutvecklingen och öka tryggheten i Södertälje.

– Det är ett mycket allvarligt läge och vi samlar all tillgänglig resurs både från övriga region Stockholm och övriga landet i arbetet i Södertälje. Polisen lokalt har en viktig roll genom en mycket god kunskap om de kriminella som finns i lokalsamhället. Vi kommer aldrig ge upp och arbetet – tillsammans med övriga samhället – fortsätter med full styrka i Södertälje, säger Catrine Kimerius Wikström, polisområdeschef i Stockholm syd i ett pressmeddelande.

Dödsskjutningen i Saltskog den 6 oktober. Läsarbild

Polisen arbetar just nu med stor kraft för att stoppa det eskalerade våldet i Södertälje. Hittills har arbetet resulterat i att sex personer frihetsberövats i ärendena och misstänks för bland annat mord och mordförsök. Polisens framgångar, i de misstänktas ingripande, kopplas samman till god lokalkännedom och snabba ingripanden efter brotten.

Nu meddelar Polismyndigheten att arbetet fortsätter i ärendena där tre personer dödats och två skadats. Ett stort antal människor har förförts och arbetet med att säkra utredningarna fortsätter. Samtidigt jobbar polisen aktivt i tät dialog med ungdomar och föräldrar i flera områden Södertälje.

– I arbetet har lokalpolisen i Södertälje och polisen region Stockholm fått hjälp från övriga landet och arbetet handlar inte minst om att finnas ute för att öka tryggheten och för att få stopp på våldsutvecklingen. Vi ser att vi har ett starkt stöd av de boende i Södertälje i detta arbete och det är av vikt om vi ska lyckas, säger Wikström.

Läs även: – Tolv skjutningar i Södertälje 2022 – Sex med dödlig utgång

Dela artikeln