🕝 1 minuter
Tidigare KD-ledaren Winerdal kallad till polisförhör
Publicerad 27 mars 2023 17:18
Uppdaterad 27 mars 2023 17:34

Bild: Alexander Isa.

David Winerdal, Kristdemokraternas tidigare gruppledare, misstänkts för sexuellt ofredande. Han anmäldes hösten 2022 och har nu blivit kallad till förhör hos polisen, rapporterar Lt.

Det var i fjol som Kristdemokraterna i Södertälje fick kännedom om ett dokument som kom från Winerdals två kvinnliga medarbetare. I dokumentet framfördes anklagelser mot den tidigare gruppledaren för sexuellt ofredande och opassande beteende mot kvinnliga kollegor, men enligt uppgifter ska hans opassande beteende gentemot kvinnliga kollegor kritiseras vid tidigare tillfällen. Bland annat av kommunstyrelsen ordförande Boel Godner, som till Lt berättade att samtal fördes med honom redan 2019 och 2020 – dock utan påföljd.

Men hösten 2022 upprättades en anmälan mot honom om sexuellt ofredande varpå polisen inledde en utredning. Enligt uppgifter har polisen redan förhört vittnen och målsäganden, och nu bokat in ett förhör med Winerdal som väntas ske innan påsk.

Om åtal kommer att väckas återstår att se om åklagare samlat tillräckligt med bevis mot Kristdemokraternas tidigare gruppledare.

– Det är av vikt att höra alla parter innan man gör en bedömning av om det föreligger tillräckliga skäl för åtal eller inte, säger förundersökningsledare Peter Lindberg till Länstidningen.

Dela artikeln