Företag i fokus:

Annons

David Winerdal polisanmäld för sexuellt ofredande – ”Väldigt ångerfull”

314493438_672840741138334_7462071304574673889_n

David Winerdal polisanmäld. Montage/Bild: Alexander Isa/Södertälje kommun

Den politiska vilden och tidigare gruppledaren för Kristdemokraterna i Södertälje, David Winerdal, är polisanmäld för sexuellt ofredande av en kvinnlig partikollega.

Detta rapporterar LT som varit i kontakt med polisen som bekräftar att en förundersökning har inletts mot Winerdal.

Den 15 september avsattes David Winerdal som Kristdemokraternas gruppledare av en styrelse som var enhällig. Anledningen ska vara att partiet fick kännedom om ett dokument som kom från Winerdals två kvinnliga medarbetare. I dokumentet framförde kvinnorna anklagelser mot den tidigare gruppledaren.

En av dessa kvinnor, som blivit utsatt av David Winerdal, har polisanmält honom för sexuellt ofredade som nu kräver rättvisa. Till LT berättar hon hur hon kände att det var bäst att anmäla efter att ha sett spekulationerna om ställning i media.

– Jag har låtit min rädsla för att bli ifrågasatt stå i vägen för det jag bör göra, säger den utsatta kvinnan till LT.

Det som även väcker uppmärksamhet är en annan polisanmälan. En anmälan som Winerdal upprättat mot KDs ordförande Robert Halef – bara dagar innan kommunfullmäktig skulle röstas fram i ett historisk maktskifte. I kommunfullmäktige röstade han emot sitt egna parti och blev en politisk vilde som bildade majoritet med Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Vänsterpartiet.

Enligt Winerdal ska Halef under hot tvingat honom att underteckna handlingarna som avsade honom alla politiska uppdrag och att det kom som en chock i samband med styrelsemötet den 15 september. Till Lt, bekräftar även Winerdal att Halef meddelat honom om anklagelser som riktats mot honom. Därefter spreds rykten om kuppförsök och anklagelser om hot, något som Halef i en intervju med Telgenytt tagit avstånd från och menade att det enbart är lögner från politiska motståndare.

David Winerdal anmäld för sexuellt ofredande mot en kvinnlig kollega. Foto Södertälje kommun

Påskrift, av samtliga förtroendeuppdrag som Winerdal hade, skedde den 17 september, enligt dokumenten som Telgenytt tagit del av – två dagar efter beslutet om att avsätta Winerdal.

Men bakom kulisserna i stadshuset spreds helt andra uppgifter Winerdals petning som gruppledare.

Inte om hot eller kuppförsök. Utan att Winerdal anklagades av två kvinnliga medarbetare för sexuellt ofredade. Något som KDs enhälliga styrelse tog avstånd från och därmed avsatte honom som gruppledare.

– Flertalet politiker i stadshuset visste att David blev avsatt pågrund av opassande beteende gentemot två kvinnliga medarbetare. Trots detta väljer man ingå samarbete med honom, sade Robert Halef till Telgenytt och syftar på att Winerdal numera ingår i majoritet med S, C, MP och V.

Winerdal som är polisananmäld för sexuellt ofredande utreds även av Kristdemokraterna på riksnivå. Ett ärende om uteslutning har inletts och pågår enligt partiets länsombudsman.

Om anklagelserna om sexuella trakasserier skriver Winerdal hanär ”väldigt ångerfull kring hur saker och ting uppfattats” och att han jobbar med sin personlighet samt hur han antog att det var jargong som visade sig uppfattades olämpligt.

– Jag kan inte säga att det har hänt eller inte. Det måste sättas i någon form av sammanhang. Vi har haft en arbetsrelation. Vi har inte haft någon kompisrelation. Däremot har vi haft en väldigt slängig jargong. Den ångrar jag, säger Winerdal till tildingen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 november 2022 08:55
Senast uppdaterad: 7 november 2022 09:28

Här dansar rekordmånga barn den klassiska dansen ”Bagie”

220571AD-10E1-4236-BD90-DDC59FF63A65

Foto: Alexander Isa/Shamash Oyal

Vid en inställd lektion på Majtorpsskolan introducerade vikarien Shamash Oyal den traditionella dansen ”Bagie” till sina elever. En tillställning som enligt honom själv kan vara världsrekord i antalet deltagare.

– Det började med att jag introducerade dansen till mina elever i årskurs 3, och därifrån spred det sig vidare till andra årskurser. Otroligt roligt att vara med om barnens entusiasm, säger Shamash Oyal, som under fritiden arbetar ideellt på Telgenytt sedan starten 2021.

Det var en vanlig skoldag som snabbt förvandlades till en minnesvärd händelse. När en lektion oväntat ställdes in tog en elev i årskurs 3 tillfället i akt att dela med sig av sin kulturella bakgrund. Fär att sysselsätta barnen tog Shamash Oyal initiativet att lära barnen åk 3 den traditionella och populära assyriska dansen ”Bagie” som snabbbt blev populär bland andra elever.

Elevena på Majtorpskolan. Foto: Shamash Oyal

– I samråd med idrottsläraren på skolan fortsatte intresset för dansen och varje torsdag under skolans så kallade ’morgonpuls’ lyckades vi engagera många elever under flera veckors tid. Och idag kunde vi äntligen samla alla elever till en gemensam dans, säger Oyal och fortstätter.

– Dessutom är dans effektivt för att minska stress och främja lyckokänslor genom frisättning av endorfiner. Det är också ett utmärkt sätt att stärka sociala band och uttrycka sig kreativt. Kort sagt, dans gynnar både kropp och själ. Jag är glad och tacksam till både elever och lärarna på årskurs 3 för en fantastisk insats för barnen.

Kul att så många medverkade. Har du någonsin sett så många barn dansa ”Bagie” samtidigt tidigare?

– Det har jag faktiskt inte gjort, det var en unik och magisk upplevelse. Jag skulle nästan kunna slå vad om att vi slog världsrekord idag, säger Shamash Oyal och skrattar.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 21:00
Senast uppdaterad: 7 december 2023 18:49

Inget klart besked om SSK-forwardens skada

79DB7FC2-FAD3-4403-8485-8558A17F69FD

Jacob Dahlström, till höger, missar även matchen mot Mora Foto: Daniel Hansson/ Shamash Oyal

SSK tar imorgon kväll emot Mora på hemmaplan i den 24:e omgången av Hockeyallsvenskan.

I onsdags hade SSK nästan en ordinarie trupp med sig till Hovet, förutom sedan tidigare långtidsskadade Veeti Vainio så saknads också backen Henrik Malmström och forwarden Jacob Dahlström. Den sistnämnde kommer även vara indisponibel mot Mora.

Hur allvarlig skadan som håller Dahla borta från spel är vill inte assisterande tränare Mattias Zackrisson svara på:

-Han är inte disponibel till imorgon, så det är lite oklart. Han kommer inte vara med i alla fall.

I en tidigare intervju med Magnus Bogren så väntade man svar från de läkarundersökningar som skulle göras på Dahlström.

Har ni fått något svar om vad för skada det rör sig om?

-Vi har som policy att det bara är huvudtränaren och läkarna som uttalar sig om det där. Han kan inte spela, det är vad jag vet.

-Annars ser det ut som att det blir samma lag som mot AIK. Vi får se hur det ser ut imorgon på värmningen med Malmström, fyller Zackrisson i fortsättningsvis.

Så då ändrar ni inte på ett vinnande koncept gällande formationer och backpar?

-Vi känner att vi börjar hitta kemi i de kedjorna vi har. Tycker vi har fyra kedjor som producerar och levererar efter våra förväntningar. Det känns stabilt.

Är där något speciellt som ni har slipat på träningen nu inför Mora?

-Vi försöker skruva på allting och bli bättre hela tiden. Vi tränar för att bli bättre inte för att underhålla.

Manfall på träningen lät värre än det är?

-Ja, det blir så. Lite försiktighetsåtgärder, det gör ont att vinna hockeymatcher. Så vi måste tänka till lite hur hårt vi kan matcha dem på träning.

Magnus Bogren har under kvällen inte varit tillgänglig för en kommentar om Jacob Dahlströms skada.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 20:55
Senast uppdaterad: 7 december 2023 21:17

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors