Företag i fokus:

Annons

David Winerdal polisanmäld för sexuellt ofredande – ”Väldigt ångerfull”

314493438_672840741138334_7462071304574673889_n

David Winerdal polisanmäld. Montage/Bild: Alexander Isa/Södertälje kommun

Den politiska vilden och tidigare gruppledaren för Kristdemokraterna i Södertälje, David Winerdal, är polisanmäld för sexuellt ofredande av en kvinnlig partikollega.

Detta rapporterar LT som varit i kontakt med polisen som bekräftar att en förundersökning har inletts mot Winerdal.

Den 15 september avsattes David Winerdal som Kristdemokraternas gruppledare av en styrelse som var enhällig. Anledningen ska vara att partiet fick kännedom om ett dokument som kom från Winerdals två kvinnliga medarbetare. I dokumentet framförde kvinnorna anklagelser mot den tidigare gruppledaren.

En av dessa kvinnor, som blivit utsatt av David Winerdal, har polisanmält honom för sexuellt ofredade som nu kräver rättvisa. Till LT berättar hon hur hon kände att det var bäst att anmäla efter att ha sett spekulationerna om ställning i media.

– Jag har låtit min rädsla för att bli ifrågasatt stå i vägen för det jag bör göra, säger den utsatta kvinnan till LT.

Det som även väcker uppmärksamhet är en annan polisanmälan. En anmälan som Winerdal upprättat mot KDs ordförande Robert Halef – bara dagar innan kommunfullmäktig skulle röstas fram i ett historisk maktskifte. I kommunfullmäktige röstade han emot sitt egna parti och blev en politisk vilde som bildade majoritet med Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Vänsterpartiet.

Enligt Winerdal ska Halef under hot tvingat honom att underteckna handlingarna som avsade honom alla politiska uppdrag och att det kom som en chock i samband med styrelsemötet den 15 september. Till Lt, bekräftar även Winerdal att Halef meddelat honom om anklagelser som riktats mot honom. Därefter spreds rykten om kuppförsök och anklagelser om hot, något som Halef i en intervju med Telgenytt tagit avstånd från och menade att det enbart är lögner från politiska motståndare.

David Winerdal anmäld för sexuellt ofredande mot en kvinnlig kollega. Foto Södertälje kommun

Påskrift, av samtliga förtroendeuppdrag som Winerdal hade, skedde den 17 september, enligt dokumenten som Telgenytt tagit del av – två dagar efter beslutet om att avsätta Winerdal.

Men bakom kulisserna i stadshuset spreds helt andra uppgifter Winerdals petning som gruppledare.

Inte om hot eller kuppförsök. Utan att Winerdal anklagades av två kvinnliga medarbetare för sexuellt ofredade. Något som KDs enhälliga styrelse tog avstånd från och därmed avsatte honom som gruppledare.

– Flertalet politiker i stadshuset visste att David blev avsatt pågrund av opassande beteende gentemot två kvinnliga medarbetare. Trots detta väljer man ingå samarbete med honom, sade Robert Halef till Telgenytt och syftar på att Winerdal numera ingår i majoritet med S, C, MP och V.

Winerdal som är polisananmäld för sexuellt ofredande utreds även av Kristdemokraterna på riksnivå. Ett ärende om uteslutning har inletts och pågår enligt partiets länsombudsman.

Om anklagelserna om sexuella trakasserier skriver Winerdal hanär ”väldigt ångerfull kring hur saker och ting uppfattats” och att han jobbar med sin personlighet samt hur han antog att det var jargong som visade sig uppfattades olämpligt.

– Jag kan inte säga att det har hänt eller inte. Det måste sättas i någon form av sammanhang. Vi har haft en arbetsrelation. Vi har inte haft någon kompisrelation. Däremot har vi haft en väldigt slängig jargong. Den ångrar jag, säger Winerdal till tildingen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 november 2022 08:55
Senast uppdaterad: 7 november 2022 09:28

Nya budgeten satsar långsiktigt – Vågar vi tro på det?

DSC_0007-2

Rosenberg (M), Godner (S), Greger (MP)

Föregående vecka presenterades det nya politiska styrets sin budget. Boel Godner (S), Alexander Rosenberg (M) och Lars Greger (MP) har äntligen kommit överens om hur pengarna ska spenderas under kommande mandatperiod. Historia skrivs och framtiden ser ljus ut när budgeten presenteras.

Äntligen kan vi se politiker som vill jobba på det allra sköraste som finns i samhället, våra barn och ungdomar. Satsningen ska göras på skola och förhoppningen är att det förebyggande arbetet får en möjlighet att startas upp. Allt för att arbeta och få till en förändring, i stället för att släcka bränder som börjar med rök. Målet är att arbetet ska börja innan röken får ta fattning. Förhoppningen ligger i att satsningen ska ge skolan de resurser som behövs för att kunna påbörja detta arbete.

En annan prioritet som går i led med det tidigare är riktningen för fritidsgårdar och platser för ungdomar att vistas på. Kanske får kulturkommittén en boost för att kunna fokusera på de ungdomar som hänger på fel platser. Även om det finns fritidsgårdar idag lockar de inte alla ungdomar, fler lokaler i kommunen ska möjliggöras.

(Annonslänk)

Målet är att skapa mer liv och rörelse”, enligt kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S). Detta säger du bra Godner, hoppas bara att det inte är tomma ord. Politiker över lag utlovar guld och gröna skogar, men beklagar sig själv en bit in på mandatperioden och framför ursäkter till varför löften inte har hållits.

Det presenteras även en storsatsning på arbetslösheten och detta går hand i hand med lågkonjunkturen som vi alla fått smaka på i väntan på huvudrätten och smällen som väntar år 2023.

En lågkonjunktur som kommer skaka om många hushåll med höjda hyresavgifter, skyhöga elpriser, förhöjda matpriser, höjda bränslepriser och mycket annat gott som knackar på dörren i väntan på att bli insläppta.

Glöm inte räntorna som ökar lite då och då. Till detta kommer inte inkomsterna höjas för att kompensera alla ökade utgifter.

Vi behöver lära oss begränsa intaget och leva snålt – eller ekonomiskt i schysstare anda.  

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 december 2022 21:09
Senast uppdaterad: 6 december 2022 21:43

Boende efter dödskjutningen i Blombacka – ”Obehagligt”

Polis

Foto: Alexander Isa.

Trots stora polisära resursers har tre personer skjuts ihjäl på kort tid i Södertälje. I helgen sköts en 25-åring man till döds och blev skjutvapnets sjunde offer i år. Tre personer har gripits misstänkta för mord.

Trots en hög polisnärvaro inträffade ännu en dödsskjutning. Gunnar Appelgren, Kriminalkommissarie, berättar för SvD att vid söndagens dödsskjutning var uniformerad polis bara cirka 200 till 300 meter bort.

– Jag har aldrig varit med om så motiverade gärningsmän tidigare. Det har varit likadant vid tidigare mord, det är polistätt men man chansar ändå, säger han till tidningen.

Enligt uppgifter kopplas söndagens dödskjutning till en pågående konflikt mellan flera olika gäng i Södertälje som sprider oro och otrygghet bland kommuninvånarna.

– Det har väldigt mycket poliser som åkt runt här, men det är obehaget det som har hänt, säger en person som bor i området till Telgenytt. Polisen kan samtidigt inte vara överallt. I det här fallet så hände det ju inomhus, de kan inte stoppa allt, säger personen.

Polisen på plats efter söndagens dödsskjutning. Foto: Shamash Oyal

Den 10 juni tidigare i år sköts en ung man till döds på en lekplats, bara ett stenkast från söndagens dödskjutning. Den skjutne var en man i 20-årsåldern och sköts till döds på väg till jobbet.

Känner ni er oroliga för att vistas i området, med tanke på att det skett två mord här på kort tid?

– Nej, inte så mycket. Jag är född och uppvuxen in Södertälje och så länge man inte lägger sig i så är man safe tycker jag. Folk går kanske inte ut ensamma om kvällarna, det är väl det. Men det är betryggande att man ser polisbilar ganska ofta, säger boende i området till Telgenytt.

Kort efter söndagens dödsskjutning meddelade polisen att tre personer gripits misstänkta för mordet och är anhållna för vidare utredning.

BILDEXTRA: Dödsskjutningen i Blombacka

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 december 2022 14:40
Senast uppdaterad: 6 december 2022 14:40

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)