🕝 1 minuter
Telgenytt avslöjar: Fyra centrala lokaler byter skepnad - Se vilka som flyttar in
Publicerad 6 oktober 2021 02:00
Uppdaterad 6 oktober 2021 02:00

Foto: Alex Ataseven

Har du också promenerat längst Storgatan och lagt märke till att flera lokaler satt upp insynsskydd för fönstren? Då är du inte ensam.

Flera Södertäljebor har hört av sig till Telgenytt och undrat varför fyra lokaler renoveras samtidigt, bara ett stenkast ifrån varandra. ”Är det en slump eller har Södertälje kommun något med renoveringen att göra?”, frågar en Södertäljebo.

Enligt uppgifter till Telgenytt har Södertälje kommun inget med renoveringarna att göra, det är privata aktörer som investerar i nya fräscha lokaler.

Totalt renoveras fyra lokaler, tre restauranger och en klädbutik som omvandlas till en designbutik.

Designbutiken som tar över KaNeli på Järnagatan 3, finns i nuläget på Nygatan 2 och ägs av Nina Nyström. Den nuvarande butiken heter precis som adressen (Nygatan två), och kommer heta Järnagatan 3 när verksamheten flyttar till nya adressen.

– Jag har funnits här in 3,5 år men under hösten flyttar jag till nya lokalen för att komma närmare kunderna, samt att det är en fantastik fin lokal vi flyttar till, säger Nina Nyström till Telgenytt.

I gamla Samurajlokalen, på Storgatan 1, flyttar den populära restaurangen Chez Massouh in. En mellanöstern restaurang med fokus på fisk. Idag finns restaurangen på en liten lokal på Nygatan 12, men har nu vuxit ur kostymen och flyttar in i ny och fräsch lokal i slutet på månaden.

Vad det blir för restaurangkoncept på Minako och Zorbats är ännu oklart. Telgenytt har försökt nå ägarna utan framgång.

Lokalerna som renoveras just nu

  • Restaurang Minako – Badhusgatan 1
  • Zorbats (gamla Croc´s inn) – Badhusgatan 3,
  • Samuraj Wok & Sushi – Storgatan 1 ( Chez Massouh )
  • KaNeli – Järnagatan 3 ( Ny designbutik )

Dela artikeln