🕝 1 minuter
Telge Nät betalar ut 74 miljoner i elkompensation till hushållen
Publicerad 8 juni 2022 02:00
Uppdaterad 8 juni 2022 02:00

Foto: Alex Ataseven.

I januari avsatte regeringen sex miljarder kronor i elpriskompensation till hushållen i Sverige efter den höga elförbrukning under vintermånaderna.

Nu meddelar Telge Nät att elpriskompensation för 17.200 hushåll i Södertälje och Nykvarn utbetalas som ett engångsbelopp i augusti. 

– Det känns bra att kunna betala ut hela beloppet på en gång, direkt till kundens konto. Skulle vi dra en del på varje faktura skulle många behöva vänta länge innan hela beloppet var reglerat, säger George Yacoub, chef kundservice och verksamhetsstöd, Telge Nät i ett pressmeddelande.

Foto: Alex Ataseven.

Totalt betalar Telge Nät ut 74 miljoner kronor i kompensation till hushållen. Beloppet per hushåll baseras på hur stor elförbrukning varit i december, januari, februari och mars.

Det högsta beloppet som betala ut är 2000 kronor i månaden som motsvarar 2000 kWh per månad. Kompensationen utbetalas genom att kunden gör en anmälan via Swedbanks kontoregister, senast 10 augusti 2022. 

– För att registrera behöver du inte vara kund hos Swedbank eller ha ett konto där. Du kan alltså anmäla ett kontonummer som du har hos annan bank, säger Yacoub.

Dela artikeln