🕝 1 minuter
Telge Energi expanderar sortimentet av solceller
Publicerad 17 juni 2023 20:53
Uppdaterad 17 juni 2023 20:53

Pressbild

Telge Energi expanderar sitt sortiment av solceller genom att erbjuda utrustning för lagring av solel. – Vi är glada att äntligen kunna erbjuda våra solcellskunder det här komplementet, säger Peter Wigren, solcellsrådgivare på Telge Energi.

Efter år av begränsad tillgång och långa leveranstider har intresset för modulära batterisystem nu ökat och blir allt vanligare i Sverige. Genom att kombinera solceller med batterimoduler och hybridväxelriktare kommer hushåll nu effektivt kunna hantera eltoppar och förbättra sin position – både som konsument och producent på elmarknaden.

– Vår utgångspunkt är att hjälpa våra kunder göra smarta val. Den som är utrustad med solceller och ett hembatteri kan med god effekt utnyttja elprisets svängningar över dygnet till sin fördel. Överskottsel sparas till när solen inte skiner eller säljas till nätet när priset peakar. Vi är glada att äntligen kunna erbjuda våra solcellskunder det här komplementet, säger Peter Wigren, solcellsrådgivare på Telge Energi.

Batterierna säljs i 5 kWh-moduler och kan skräddarsys efter behov. För att koppla samman batterierna med en solcellsanläggning krävs en hybridväxelriktare från SAJ, som även den erbjuds av Telge Energi.

SAJ batteri och hybridväxelriktare. Pressbild

(Annonslänk)

Dela artikeln