🕝 1 minuter
Telge Bostäders hyreshöjning - Högsta på 20 år
Publicerad 8 december 2023 12:13
Uppdaterad 8 december 2023 12:13

Foto: Alexander Isa

Efter den senaste tidens förhandlingar mellan Telge bostäder och Hyresgästföreningen står det klart att hyrorna i Södertälje höjs inför 2024. Det är den största höjningen på minst två decennier, enligt parterna.

Telge bostäders förhandling med Hyresgästföreningen har resulterat i en hyreshöjning på 5,95 procent inför 2024 för närmare 9500 hushåll i Södertälje.

Julkassen: Telgenytt i samarbete med St Afrems ortodoxa kyrka.

Hassan Jama, förhandlingsledare för Hyresgästföreningen, berättar för SVT Nyheter att höjningen är den högsta Telge bostäder genomfört på 20 år. Han menar att Hyresgästföreningen förstår att kostnaderna har ökat för fastighetsägare, men anser inte att allt kan läggas på hyresgästerna.

– 5,95 % är en hög hyreshöjning. Södertäljeborna har det redan tufft med el, mat, drivmedel och nu blir det hög hyreshöjning, säger han.

Christer Mellström, tillförordnad vd på Telge bostäder, framhåller dock att höjningen är rimlig och att hyrorna legat lågt de senaste åren.

– Jag ser mer som att föregående år så har våra hyresgäster haft hyresrabatt, så att man har haft billigare boende än övriga Sverige, säger Mellström till SVT.

Skribent: Lucas T

Dela artikeln