🕝 1 minuter
Telge Återvinning leder samtal om textilåtervinning i Visby
Publicerad 21 juni 2024 05:00
Uppdaterad 21 juni 2024 05:00
Pressbild: Telge Återvinning

Telge Återvinning arrangerar en heldag med panelsamtal om textilåtervinning i Almedalen. Evenemanget samlar aktörer från forskning, politik och näringsliv för att diskutera hållbara lösningar.

Telge Återvinning, som varje år samlar in 200 000 ton hushålls- och industriavfall från Södertälje med omnejd och återvinner cirka 98 procent av det insamlade avfallet, deltar i Almedalen i Visby. Den 26 juni arrangerar bolaget en heldag med fyra panelsamtal på temat textilåtervinning.

Aktörer inom forskning, politik och näringsliv, inklusive Naturvårdsverket, Avfall Sverige, Stockholms Stadsmission, Svensk Handel, TEKO Sveriges Textil- och Modeföretag, Human Bridge och Sysav, kommer att delta i samtal om hur textiliers klimat- och miljöavtryck kan minskas genom cirkulära materialflöden.

Diskussionerna kommer att omfatta lösningar för ökad återanvändning och återvinning av textilier, producentansvar för textilprodukter, världsmarknaden för begagnade textilier och kommunernas beredskap inför det nya insamlingskravet av textilier som börjar gälla vid årsskiftet.

Som en del av evenemanget erbjuder Telge Återvinning tillsammans med Medveten Konsumtion, Backing The Future och Purpose PR & Kommunikation en kurerad lånegarderob, Fashion Loop. Deltagare kan låna plagg kostnadsfritt genom att posta en bild med #FashionLoopAlmedalen och tagga butiken det kommer ifrån.

Dela artikeln