🕝 2 minuter
Tamar från Södertälje fick diplom av Kungen på slottet
Publicerad 17 maj 2023 19:52
Uppdaterad 17 maj 2023 20:16

Tamar Khatchadourian från Södertälje tog emot pris från Kungen. Bild / Privat

Unga utbildas för att forma framtidens ledarskap och tilldelas diplom för sina insatser. En av deltagarna var Tamar Khatchadourian från Södertälje som tog emot diplom av Kungen på slottet för dina fina insatser.

– Det känns stort att veta att lilla jag som stod och vinkade åt kungen när han var på besök i Hovsjö 2010 nu fick träffa kungen för att ta emot ett diplom, säger Khatchadorian till Telgenytt.

Konungens Stiftelse Ungt ledarskap har tillsammans med Scouternas folkhögskola arrangerat utbildningen Värdebaserat Ledarskap. Under ett års tid har unga ledare från olika samhällsskikt övat på att leda sig själva och andra. Över tusen ledare mellan 20-25 år har gått utbildningen under de senaste tio åren.

En av årets deltagare är Tamar Khatchadourian från Södertälje, som till vardags driver demokratiplattformen Run for Office.

Tamar Khatchadourian tog emot pris på slottet. Pressbild/ Privat

– Det här är en investering i min personliga utveckling och på lång sikt en investering för alla som möter mig i vardagen. Det känns självklart väldigt roligt att diplomeras, men det jag främst tar med mig är vikten av den här utbildningen och att ledare i samhället är förankrade i sina värderingar, säger Södertäljebon Tamar Khatchadourian

Årets deltagare innefattade även tennistränare, KTH-studenter och ideellt engagerade. Imse Spragg Nilsson, projektledare för utbildningen, berättar att unga människor från olika delar av samhället kommer till utbildningen för att bland annat utveckla sitt ledarskap.

– Vi tror på att samla unga ledare för att ska skapa en dominoeffekt på fler delar i samhället, du behöver inte vara scout för att ta del av vår pedagogik, säger Imse Spragg Nilsson.

Under måndagen den 15 maj fick flera deltagare motta sina diplom av Kungen vid en diplomceremoni på slottet. Diplom i Utbildningen i Värdebaserat Ledarskap som visat sig vara en effektiv utbildning som hjälper till att forma framtidens ledare.

Tamar och Kungen på slottet i Stockholm. Bild: Privat

Dela artikeln