🕝 1 minuter
Styckmördare iscensatte anfall - nekas återigen permission
Publicerad 11 juli 2024 05:00
Uppdaterad 11 juli 2024 05:00
Foto: Kriminalvården

Den 25-årige man som dömts för styckmordet på sin far i Karlskrona 2020 nekas återigen permission. Anstalten bedömer att det finns en betydande rymningsrisk.

En 25-årig man, som avtjänar ett livstidsstraff för styckmordet på sin pappa i Karlskrona 2020, nekas återigen permission av anstalten Hall. Anstalten hänvisar till flera "anfall" som mannen har haft, vilket har krävt extern sjukhusvård. De misstänker att dessa anfall har iscensatts i ett försök att möjliggöra en rymning.

Mannen hade ansökt om en så kallad lufthålspermission för att köpa en dricka och ta en skogspromenad. I sitt beslut skriver anstalten att det finns en "påtaglig risk" för att han avviker under permissionen och att behovet av utevistelse inte överväger riskerna.

Permissionskollegiet, som behandlade ärendet den 24 juni 2024, fastslog att risken för rymning eller fritagning från anstalten fortfarande är hög och oförändrad sedan mannens senaste ansökan om permission. Hallanstalten framhåller att mannens behov av permission har tillgodosetts genom de sjukhusbesök han har gjort.

Den 25-årige mannen fortsätter att avtjäna sitt livstidsstraff på Hallanstalten för det brutala mordet på sin far.

Dela artikeln