🕝 1 minuter
Studentbostäder omvandlas på grund av lågt intresse
Publicerad 3 juli 2023 06:00
Uppdaterad 2 juli 2023 23:10

Foto: Pexels

I Södertälje är intresset för studentbostäder lågt, vilket har lett till att Telge Bostäder har fattat beslut om att möta den låga efterfrågan. – Vi kommer stegvis konvertera våra studentbostäder till ungdomsbostäder, säger Cecilia Kumlin, chef affärsutveckling, på Telge Bostäder. 

Telge Bostäder har länge haft svårt att hitta hyresgäster till sina drygt 100 studentlägenheter. Trots att man utökade upptagningsområdet till hela Stockholms län för några år sedan har söktrycket varit lågt.

– Förändringen handlar om att bättre svara upp mot ungas bostadsbehov och se till att vi inte har vakanser när behovet av bostäder är stort. Fler unga i Södertälje kommer nu kunna få sitt första egna hem och det är vi glada för, säger Kumlin.

För att ge fler unga i Södertälje chansen att få en egen bostad lanserade man konceptet ungdomslägenheter i mars 2022. Varje månad lottas cirka tre lägenheter ut till unga sökande utan att kötid spelar roll. Antalet lägenheter i potten för åldersgruppen 18-25 år utvidgas gradvis i takt med att hyresavtalen för studentlägenheterna löper ut. Detta påverkar inte villkoren för befintliga hyresgäster.

(Annonslänk)

Dela artikeln