🕝 1 minuter
Stort mål inleds i tingsrätten - 12 personer åtalas
Publicerad 30 juli 2023 06:00
Uppdaterad 29 juli 2023 21:48

Arkivbild

Åtals väcktes på fredagen mot tolv personer, misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott efter ett polisinsats mot en lägenhet i Södertälje.

Åtalet mot tolv personer, kopplade till Ronnafalangen, väcktes efter ett tillslag mot en lägenhet i Södertälje hösten 2022 i samband med mordet på en 19-årig man i Ronna den 30 september förra året. Alla är misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott.

Efter att ha hittat nycklar i en av de misstänktas hem kunde polisen lokalisera en lägenheten i centrala Södertälje. Där genomfördes polisen en husrannsakan och fann flera kilo 1 kg kokain och över 8 kg hasch.

Lägenheten buggades med kamera och ljudupptagning och efter en omfattanden insats kunde polisen åtala tolv personer för synnerligen grovt narkotikabrott.

En av de åtalade är en 23-åring som arbetade för att hjälpa ungdomar att lämna kriminalitet och gängmiljöer. Föreningen han representerade har fått över 140.000 kronor i kommunalt bidrag.

Samtliga personer är misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott och rättegången mot personerna inleds den 17 augusti.

Dela artikeln