🕝 2 minuter
Stort engagemang när första spadtaget togs för nya Futurum
Publicerad 7 juni 2023 06:00
Uppdaterad 6 juni 2023 17:25

Lars Greger, ordförande Telge Fastigheter, Tobias Stridberg, projektchef Telge Fastigheter, Susanne Bergström (S), vice ordförande för Järna kommundelsnämnd och Hanna Klingborg (MP). Bild: Södertälje kommun.

Järnabor, arkitekter, politiker, bibliotekarier och tjänstepersoner från Telge och kultur- och fritidskontoret samlades i Järna centrum för att fira och ta det första spadtaget för nya Futurum.

– Det är superroligt att det äntligen är i gång, säger Tobias Stridsberg, projektchef på Telge Fastigheter, som ansvarar för byggandet, i ett pressmeddelande.

Järna centrum blev platsen för en glädjefylld och engagerad tillställning när första spadtaget för nya Futurum togs den 29 maj. Futurum är en planerad gemensam mötesplats som kommer att erbjuda olika kultur- och fritidsaktiviteter för alla som bor eller vistas i Järna. Det inkluderar bland annat ett bibliotek, en fritidsgård, en kulturskola, föreningsverksamhet och en scenverksamhet.

 – Min förhoppning är att våra verksamheter i Futurum ska samla många och fungera generationsöverskridande, säger kultur- och fritidschefen Maria Lindeberg.

Bild/Illustration: Nyrens arkitektkontor.

Bygget av Futurum har varit föremål för planering och diskussion under en lång tid. För att fira detta viktiga steg samlades invånare, arkitekter, politiker, bibliotekarier och tjänstepersoner från Telge och kultur- och fritidskontoret. Tårta och tal var en del av firandet, där glädje och förväntan över den kommande mötesplatsen var tydligt närvarande.

Nya Futurum förväntas bli en central och livfull plats där människor kan mötas, utforska och delta i olika kulturella och fritidsaktiviteter. Med första spadtaget har projektet tagit ett viktigt steg framåt, och invånarna i Järna ser nu fram emot att se Futurum växa och bli en viktig del av deras gemenskap.

 – Det är så roligt att Södertälje kommun väljer att satsa på kulturen, på våra barn och unga och på Järna. Vi i Järna kommundelsnämnd vill skapa liv och rörelse i Järna centrum och vill att Futurum ska bli en mötesplats för människor i olika åldrar och med olika bakgrund, säger Hanna Klingborg, ordföranden för Järna kommundelsnämnd.

Nya Futurum förväntas vara färdigställt till hösten 2024.

(Annonslänk)

Dela artikeln