🕝 1 minuter
Stor politikerträff när årlig konferens hålls i Södertälje
Publicerad 3 maj 2023 06:00
Uppdaterad 2 maj 2023 14:14

Pressbild: Creative Common.

Med start imorgon inledes den årliga konferensen, Mälartinget, som hålls i två dagar på Södertälje Science Park. Cirka 400 deltagare från olika organisationer och myndigheter samlas för diskussioner om gemensamma framtidsfrågor för Stockholm-Mälarregionen.

Mälardalsrådet, som är en politiskt styrd organisation som samlar kommuner och regioner från Stockholm-Mälarregionen, håller konferensen Mälartinget den 4-5 maj i Södertälje. Mälardalsrådet, som har över 50 medlemskommuner och 10 regioner, arbetar över politiska och geografiska gränser för att driva gemensamma frågor och utveckla regionen.

Konferensen, som samlar 400 personer, 300 politiker och 100 deltagare från olika organisationer och myndigheter, inklusive infrastrukturminister Andreas Carlson. Under konferensen kommer också Mälardalsrådets årsmöte att hållas, där en ny ordförande för organisationen väljs.

Värdar för årets Mälarting är Södertälje kommun och Region Stockholm, och talare inkluderar bland andra statsvetaren Jenny Madestam.

(Annonslänk)

Dela artikeln