🕝 1 minuter
Stor polisrazzia - Sex personer begärs häktade
Publicerad 18 oktober 2022 17:48
Uppdaterad 18 oktober 2022 18:21

Arkivbild.

En större mängd kokain och hasch beslagtogs när polisen i helgen bland annat slog till mot en lägenhet i Södertälje.

Totalt greps sex personer efter den stora polisrazzian, misstänkta för grova narkotikabrott, vilket Lt var först att rapportera om.

De gripna männen ska vara mellan 16 år och 22 år gamla, men även en 50-åring greps vid tillslaget. Samtliga är misstänkta för grova narkotikabrott.

Fyra män som greps lördagen den 15 oktober, en 16-åring, en 17-åring, en 22-årig och en 38-åring, misstänkts för försök till grovt narkotikabrott.

Dagen därpå, söndag den 16 oktober, grep polisen ytterligare två personer. En man i 50-åldern och en 20-åring man som misstänkts för synnerligen grovt narkotikabrott och försök till grovt narkotikabrott.

Enligt länstidningen misstänks även en 18-åring för delaktighet i narkotikaärendet. Han sitter dock häktad sedan den 1 oktober misstänkt för delaktighet i skjutningen i Ronna, den 30 september, där en 19-årig man mördades.

Polischefen Mats Löfving. Montage/Bild: Shamash Oyal / Polismyndigheten.

Sedan tidigare har stora polisära resurser skickats till Södertälje för att få bukt på våldet och på dödsskjutningarna. Bland annat har uniformerad polis skickats till staden, men även andra former av experter och resurser från nationell nivå till Södertälje.

– Man kan påstå att hela svensk polis just nu kraftsamlar till Södertälje, sade polischefen Mats Löfving till SR vid ett tidigare tillfälle.

Enligt operationsledaren Rickard Holz, som Lt talat med, kan insatsen få en lugnande effekt på den pågående konflikten mellan gängen.

– Det är förhoppningen att det borde få en dämpande effekt när färre aktörer är ute på gatorna, säger Holz till tidningen.

Med helgen insats har polisen nu 14 personer anhållna och häktade. Misstänkta för bland annat mord, mordförsök, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

Läs även: – Tolv skjutningar i Södertälje 2022 – Sex med dödlig utgång

Dela artikeln