Södertälje Sportklubb
🕝 3 minuter
"Som en bensinstation som ska fylla på med energi till grabbarna"
Publicerad 2 maj 2024 13:43
Uppdaterad 19 maj 2024 18:09

Henrik Eriksson har skrivit på ett tvåårskontrakt med Södertälje Sportklubb
Bild: Skärmdump/Youtube/Djurgården Hockey

Henrik Eriksson är en energispelare som står för det hårda jobbet. En spelartyp som blir speciellt betydelsefull att ha i slutet på en säsong när utslagsmatcherna börjar. Nu är Eriksson klar för Södertälje Sportklubb.

Han är en spelartyp som sportchef Emil Georgsson tycker saknades för SSK i slutspelet som var.
– Jag ser till att göra grovjobbet, säger Henrik Eriksson till Telgenytt.

(Annonslänk)

Eriksson som tog sina första skridskoskär i Västerhaninge har flertalet säsonger i Djurgården bakom sig.

Spekulationerna under silly season har till viss del också handlat om att Henrik åter skulle hamna i Stockholmsklubben. Så blir det alltså inte utan han kommer istället vara en SSKspelare de närmaste två åren.

Den till spelstilen oömma forwarden berättar för Telgenytt om turerna kring beslutet:

– Till att börja med. SSK är ett bra lag som gjort det bra i två säsonger och byggt upp någonting så man kan ha chansen att vinna något framöver.

– Sedan är ju vår familjesituation att vi behövde flytta någonstans i närheten av Stockholm och då passade det väldigt bra med Södertälje. Det är win-win för bägge parter.

Tredje året med Bogren: ”Finns alltid tusen grejer man kunde gjort”

Var aldrig Djurgården ett alternativ för dig?

– Jo, jag har haft en dialog med Djurgården också men det blev aldrig skarpt läge och intresse från deras sida.

– Då fick jag en väldigt fin kontakt med Emil Georgsson, Magnus Bogren och Mattias Zackrisson. Byggde upp en relation med dem som kändes väldigt inspirerande för egen del.

Eriksson spelade förra säsongen i Mora, som då mötte SSK fyra gånger. Mora har haft ett övertag på SSK poängmässigt de senaste två säsongerna. Det speglar inte helt hur matcherna sett ut mellan lagen om man ser till den senaste tycker Eriksson.

– Det har varit tuffa och bra matcher. Sedan tycker jag att seriepremiären inte var något snack utan vi var väldigt bra. Den matchen vi förlorade i Scaniarinken tycker jag att SSK gör en riktigt bra match och var en tuff motståndare att handskas med fysiskt spel och bra hockey överlag.

– Sedan var vi nere och lyckades vinna en match. Då igen var vi bra, den var lite mer lik den matchen uppe i Mora. Sista matchen i slutet av grundserien var SSK totalt spelförande men vi gjorde målen. Det har varit fyra matcher med olika ansikten.

Henrik Eriksson i Djurgårdströjan
Bild: Skärmdump/Youtube

Ignatjew stod verkligen på huvudet i den sista matchen mellan lagen.

– Ja, det kan man lugnt säga. Han vann matchen åt oss men att vi lyckades peta in två puckar. Det var jämna matcher överlag.

Nyhetssvepet – Målvakt klar, spelare lämnar och forward på väg in

Vad är det du ska bidra med i SSK?

– Haha, jag ska vara som en bensinstation och fylla på med energi till grabbarna och köra järnet.

– Mina styrkor är i det fysiska spelet , att ta mig in framför mål och vara obekväm där. Kunna skapa tid till de mer skickliga spelarna. Jag ser till att göra grovjobbet.

Har det varit diskussioner om att det spel du står för var något som man saknade i slutspelet?

– Jag följde resultatmässigt men jag hann inte följa SSK:s matcher spelmässigt. Men det jag fick till mig i dialogen var att det är något som de absolut vill ha med sig till nästa säsong. Om det var just det som saknades vet jag inte men det är något de önskar att få in truppen till nästa år. Det känner jag att jag kan bidra med.

Forwarden skrev på ett tvåårsavtal med SSK men ansluter först i augusti nu det första året medan det andra året gäller från och med 1 maj 2025.

– Det är då avtalet börjar gälla men jag har träffat grabbarna här i dagarna. Niclas Bergfors, en gammal bekant som är fystränare tillsammans med Nicklas Grossman, det är kul att få bli plågad av honom.

Nu kliver ju Grossman ner i båset och förstärker ett redan bra och rutinerat ledarteam.

– Ja, och det är också den samlade bilden som avgör hur jag skulle välja. Ett oerhört proffsigt ledarteam med bra ansvarsområden. Bra människor också att jobba med som inspirerar en varje dag.

Har du nyhetstips om SSK? Har du något önskemål vad du vill läsa om som har med klubben att göra?
Hör av dig till: [email protected]

Det går också bra att skicka DM på X: @danne1902

(Annonslänk)Dela artikeln