Företag i fokus:

Nyhetssvepet – Målvakt klar, spelare lämnar och forward på väg in

815D62AD-74CA-456C-A359-ECBAFFF88A3D

Besked om damlaget – Mimmi Gill, Lovisa Berndtsson och Laura Leitner lämnar SSK
Foto: Patric Gill

Ännu en förbrukad vecka – och nya rubriker om Södertälje Sportklubb.
Det finns en del nyheter och ”snackisar” om SSK även från den här veckan.

Det har varit tyst om damlaget sedan deras säsong tog slut.
Telgenytt har tidigare kunnat delge att både centern Mimmi Gill och målvakten Lovisa Berndtsson haft olika alternativ att fundera på. Nu har Södertälje Sportklubb på sina sociala medier tackat av de två.

Foto: Från Södertälje Sportklubbs facebooksida

Både Berndtsson och Gill har tagit klivet upp till SDHL och skrivit på för SDE Hockey. Det uppger klubben på deras hemsida.

Lämnar SSK:s damlag gör även den österrikiska backen Laura Leitner.

Idag offentliggjorde SSK att en ny målvakt är klar för klubbens A-lag. Nu bekräftar klubben det som Expressen tidigare skrivit om – intresset för den finske målvakten Frans Tuohimma har nu blivit en påskrift parterna emellan. Kontraktet är skrivet för säsongen 2024-25.

SSK bekräftar värvningen av Frans Tuohimma via sina sociala kanaler

– Han är placeringssäker och lugn i sitt spel. Kommer vara en bra mentor till Oliver Håkansson, plus att Håkansson kommer att flåsa Frans i nacken, säger målvaktstränare Calle Brattenberger till Telgenytt.

Henrik Eriksson, senast Mora IK, har bekräftats lämna dalaklubben som i år gick till semifinal i HA:s slutspel. Eriksson som gjorde ett bra slutspel har av medier placerats i SSK. Hockeynews var först ut med att Eriksson är klar för Södertälje.

Linus Vidells vara eller icke vara i SSK är en ständig följetong. Att Östersund visar intresse för honom är ingen hemlighet. Vad Telgenytt hör så har klubben från Jämtland lämnat ett bud som Videll tackat nej till. Om ÖIK höjt budet ytterligare finns det ingen information om i nuläget.

På klubbens X och facebook-konton har insamlingen ”SUPPORTERVÄRVNINGEN” startats. Ändamålet är att SPETSA TRUPPEN. Om pengarna kommer öronmärkas för en värvning av Linus Videll framgår inte och det är heller inte något Telgenytt fått några indikationer på i nuläget. Men det blir fritt att spekulera i frågan.

Vad som händer i dialogen mellan Linus och SSK är just nu okänt men vi jobbar på att försöka få fram info om det.

Texten är uppdaterad

Har du nyhetstips om SSK? Har du något önskemål på vad du vill läsa om som har med klubben att göra?
Hör av dig till: [email protected]

Det går också bra att skicka DM på X: @danne1902

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 april 2024 17:24
Senast uppdaterad: 28 april 2024 19:20

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors