Företag i fokus:

Nyhetssvepet – Målvakt klar, spelare lämnar och forward på väg in

815D62AD-74CA-456C-A359-ECBAFFF88A3D

Besked om damlaget – Mimmi Gill, Lovisa Berndtsson och Laura Leitner lämnar SSK
Foto: Patric Gill

Ännu en förbrukad vecka – och nya rubriker om Södertälje Sportklubb.
Det finns en del nyheter och ”snackisar” om SSK även från den här veckan.

Det har varit tyst om damlaget sedan deras säsong tog slut.
Telgenytt har tidigare kunnat delge att både centern Mimmi Gill och målvakten Lovisa Berndtsson haft olika alternativ att fundera på. Nu har Södertälje Sportklubb på sina sociala medier tackat av de två.

Foto: Från Södertälje Sportklubbs facebooksida

Både Berndtsson och Gill har tagit klivet upp till SDHL och skrivit på för SDE Hockey. Det uppger klubben på deras hemsida.

Lämnar SSK:s damlag gör även den österrikiska backen Laura Leitner.

Idag offentliggjorde SSK att en ny målvakt är klar för klubbens A-lag. Nu bekräftar klubben det som Expressen tidigare skrivit om – intresset för den finske målvakten Frans Tuohimma har nu blivit en påskrift parterna emellan. Kontraktet är skrivet för säsongen 2024-25.

SSK bekräftar värvningen av Frans Tuohimma via sina sociala kanaler

– Han är placeringssäker och lugn i sitt spel. Kommer vara en bra mentor till Oliver Håkansson, plus att Håkansson kommer att flåsa Frans i nacken, säger målvaktstränare Calle Brattenberger till Telgenytt.

Henrik Eriksson, senast Mora IK, har bekräftats lämna dalaklubben som i år gick till semifinal i HA:s slutspel. Eriksson som gjorde ett bra slutspel har av medier placerats i SSK. Hockeynews var först ut med att Eriksson är klar för Södertälje.

Linus Vidells vara eller icke vara i SSK är en ständig följetong. Att Östersund visar intresse för honom är ingen hemlighet. Vad Telgenytt hör så har klubben från Jämtland lämnat ett bud som Videll tackat nej till. Om ÖIK höjt budet ytterligare finns det ingen information om i nuläget.

På klubbens X och facebook-konton har insamlingen ”SUPPORTERVÄRVNINGEN” startats. Ändamålet är att SPETSA TRUPPEN. Om pengarna kommer öronmärkas för en värvning av Linus Videll framgår inte och det är heller inte något Telgenytt fått några indikationer på i nuläget. Men det blir fritt att spekulera i frågan.

Vad som händer i dialogen mellan Linus och SSK är just nu okänt men vi jobbar på att försöka få fram info om det.

Texten är uppdaterad

Har du nyhetstips om SSK? Har du något önskemål på vad du vill läsa om som har med klubben att göra?
Hör av dig till: [email protected]

Det går också bra att skicka DM på X: @danne1902

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 april 2024 17:24
Senast uppdaterad: 28 april 2024 19:20

SENASTE NYTT: Fotbollsklubbens ordförande gripen

Nordic

Foto: Daniel Brace / Braceiller Productions.

Polisen genomförde en räd mot en bostad i Södertälje, där ordföranden för fotbollsklubben Nordic United FC greps. Detta rapporterar LT.

Ekobrottsmyndigheten har gripit ordföranden för fotbollsklubben Nordic United FC i ett tidigt tillslag vid 06-tiden på tisdagsmorgonen, rapporterar LT, som har fått det bekräftat av polisen. Enligt tidningen är gripandet och insatsen en del av den myndighetsgemensamma operationen Ragnhild.

Dock är det ännu oklart vad klubbens ordförande är misstänkt för och om det rör fotbollsklubben eller något annat.

– Jag får inte kommentera det, utredningssekretessen förhindrar mig att uttala mig om det. Det enda jag kan säga är att han förnekar brott och kommer att samarbeta för att reda ut det här, säger mannens advokat, Fredrik Zettergren till LT.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 maj 2024 19:36
Senast uppdaterad: 15 maj 2024 19:41

Busch på besök i Södertälje – Vill se ett Seyfo-erkännande

KD

Foto: KD

Idag besökte Ebba Busch (KD), vice statsminister, tillsammans med riksdagsledamoten Yusuf Aydin och KD Södertäljes gruppledare Anna Syrjänen, S:t Jacobs Syrisk Ortodoxa församling i Södertälje. Där träffade de bland annat Mor Johanon Lahdo, ärkebiskop för Sverige och övriga Norden

Besöket kretsade kring Kristdemokraternas krav på att Sverige ska erkänna Seyfo som ett folkmord, i likhet med vad flera EU-länder redan gjort. Partiet underströk att de riktade massövergreppen mot kristna minoriteter under Seyfo ska betraktas som ett folkmord, vilket majoriteten av forskare också är eniga om.

Riksdagsledamoten Yusuf Aydin(KD), Ebba Busch (KD) och Södertäljes gruppledare Anna Syrjänen (KD).
Foto: KD

Dessutom arbetar regeringen och Kristdemokraterna aktivt med att stärka säkerheten för trossamfund.

Regeringen har ökat anslagen för säkerhetshöjande åtgärder med 30 miljoner kronor till totalt 74 miljoner kronor årligen från och med 2024. Dessutom har regeringen tillfört 20 miljoner kronor till arbetet mot rasism och främlingsfientlighet och ska ta fram en handlingsplan mot rasism och hatbrott. Myndigheten för stöd till trossamfund har också fått i uppdrag att genomföra insatser för att stärka trossamfundens säkerhet och öka kunskapen om deras utsatthet.

Under besöket i Södertälje betonade Ebba Busch också vikten av att skydda trossamfundens roll i samhället och att motverka försök att tysta religiösa grupper. Yttrandefrihet, trosfrihet och religionsfrihet framhölls som centrala värderingar i både Sverige och västvärlden.

Till LT berättar Kristdemokraternas partiledare att hon ser Seyfo som ett folkmord och att partiet fortsätter att sätta tryck på andra för ett erkännande.

– Vi fortsätter att lyfta frågan i riksdagen på olika sätt, vi uppmärksammar årsdagen och pratar om det fruktansvärda folkmordet. Vi har inte ändrat oss, säger Ebba Busch till tidningen.

(Annonslänk)

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 maj 2024 18:44
Senast uppdaterad: 15 maj 2024 18:44

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors